ANSA Tsjekkia: Novy Prospect

Kjære medstudenter, medlemmer, venner, og familie i Tsjekkia (og resten av verden!)

Det er med stolthet vi ønsker dere alle velkommen til et nytt studieår! Vi håper dere har hatt en fantastisk flott sommer, og at dere alle er klare for å ta på et nytt år, med både skole og ANSA!

Det er mange ting som foregår bak kulissene i disse dager, da vi forbereder oss til nye og forbedrede varianter av arrangementer dere allerede er godt kjent med, samtidig som vi kanskje skal overraske med noen nye.

«Oooo», tenker du. «Har de planer om å overgå deltakerrekorden de hadde på julebordet 2012?» «Hva kan vel være bedre enn Kaizers Orchestra?» «Men Cato Zahl Pedersen er jo en helt!» Hvis du er tillitsvalgt, kanskje det du synes kaizersvar kulest i hele fjor var organisasjonskurset i Ostrava? Vel, for å stjele litt fra de olympiske leker – Citius, Altius, Fortius (raskere, høyere, sterkere) – så er det retningslinjer man kan si at vi i årets landsstyre velger å følge. Alt kan forbedres.

Det er ikke alt vi kan avsløre per dags dato selvfølgelig, men i året som kommer er det et par ting dere kan se frem til!

På lokalt nivå sparkes året i gang fra dag én, du kan blant ekstremt mye annet se frem til et velutviklet fadderopplegg, som inkluderer alt fra “Freshmancruise” og pubcrawl, til infokvelder og volleyball. Følg med på dine lokallagssider på facebook som oppdateres fortløpende.

På nasjonalt nivå er det første store som skjer Kick-Off 2013. Dette har utviklet seg til en solid tradisjon i ANSA Tsjekkia, og er en av våre juveler. I år som i fjor ryker vi på reise til ingenmannsland midt i Tsjekkia, til verdenskjente Bystřice nad Pernštejnem, hvor vi har booket Hotel Skalský Dvûr. 4. – 6 oktober er det bare å spenne på seg setebeltet, sette motoren i sjette gir, og gjøre seg klar for en heidundranes helg! Link: https://www.facebook.com/events/680191361994396/

Etter at årsmøtene holdes i lokallagene i slutten av oktober, kan det hende at du er så heldig at du sitter som tillitsvalgt i et lokallagsstyre. På forhånd, gratulerer! Jeg hyller deg! I så fall vil du bli invitert til organisasjonskurset som i år tar turen til intet mindre enn Bratislava, Slovakia! Yes sir/maam! Kan du tenke deg noe artigere enn en lærerik og actionfylt tur, til vårt fagre naboland? Nemlig! Ikke nok med at kremen av Tsjekkia skal på tur, i år skal vi også invitere de som sitter i våre utvalg for fagseminaret!
Det vil si at om du ikke ble valgt som tillitsvalgt/ikke hadde lyst, så frykt ikke! Da er det bare å melde sin interesse til undertegnede om fagseminaret er noe for deg, og du er med på org. Kurs!

Avslutningsvis har vi en heller stor kunngjøring, som endelig blir offentlig. Vi hadde braksuksess med vårt fagseminar i fjor. Alle som var der, vet hva jeg snakker om. Dere som ikke var der, still opp i år og se hva jeg snakker om!
I tråd med det jeg nevnte om det olympiske ordtaket tidligere i innlegget, så følte vi i ANSA Tsjekkia at det var naturlig steg som vi måtte ta. I fjor hadde vi nesten like mange deltakere som det er norske studenter i Tsjekkia. Med andre ord, vi hadde (nesten) nådd taket i vårt land. Derfor er det med stor glede, høye forventninger, og stor entusiasme at jeg kan meddele at disse fruktige naboene våre i vårt fagre naboland i år er med på leken! Det stemmer, fagseminaret i Praha våren 2014 er i regi av ANSA Tsjekkia og Slovakia! Vi gleder oss helt vilt til planleggingen, gjennomføringen, og erfaringen, og som nevnt, er du gira er det bare å melde sin interesse til undertegnede.

Takk for at du tok 5 for å lese dette, og jeg gleder meg til å se alle ansiktene deres i året som kommer!

Sier som alltid ja til livet.

Med vennlig hilsen,
Birger Flønæs
Landsleder, ANSA Tsjekkia