ANSA UNGARN: Jó napot kívánok!

Hei alle sammen! Her kommer en liten update fra Ungarn. Skolen er godt i gang og høsten tar innpå oss med stormskritt. I helga hadde vi storfint besøk, Vibeke Munthe-Kaas og studentprest Tim Georg Engelvold kom til Budapest for å være med på arrangementene våre. Dette var Vibeke sin første reise ut som ANSA-president, og ANSA Ungarn var de heldige som fikk lov til å vise presidenten det flotte ANSA-landet vårt. Det har vært en ære og hatt besøk!
IMG_0567

I helga arrangerte ANSA Ungarn Cup á Cabana og konsert med Eva & The Heartmaker. Cup á Cabana er en idrettsdag med all slags aktiviteter. Volleyballturnering, fotballturnering, 100-meter, stein-saks-papir, rockering, stafett og bykamp var det som stod på agendaen denne gangen. Bykampen var en duell mellom vinnerne av fadderukene i Budapest og Pécs. Det ble en het kamp, og gjengen fra Pécs ble kåret til Ungarns beste faddergruppe. 

IMG_9014

IMG_9031

IMG_9036 IMG_9040 IMG_9092

Konserten med Eva & The Heartmaker ble en stor suksess. Vi hadde konserten på Colombus, en båt på Donau. Det kom rundt 250 stk, og det var god stemning fra start til slutt. Prikken over i’en, i hvert fall for veldig mange jenter, var at Aksel Hennie og crewet fra filmen Hercules tok turen innom. Det ble utallige bilder på snapchat, instagram og facebook. Det var tydelig at gutta solte seg i glansen, for det skjulte seg et bredt smil bak skjegget til Aksel Hennie gjennom hele kvelden. 
ansa-eva-5 ansa-eva-4 ansa-eva-1 IMG_0546

Før jeg avrunder vil jeg benytte anledningen til å fortelle litt om Ungarn og hva man kan gjøre som student i dette fantastiske landet. Studentlivet i Ungarn er unikt. Her blir du en del av et trygt og godt norskt miljø, samtidig som du er en del av et spennende internasjonalt miljø. Her får du muligheten til å knytte vennskap og skape kontakter med mennesker fra hele verden. Flesteparten av de norske studentene i Ungarn studerer noe innenfor helsesektoren, men det er også mulig å studere arkitektur, ingeniør, økonomi, internasjonale studier, språk, kunst osv. 
Ungarn er et veldig billig land å bo i, og byr på nydelig lokal mat, vin og øl. Byene i Ungarn er flotte, med sin egen europeiske stil. Hovedstaden Budapest er kjent for det flotte parlamentet, slottshøyden, kjedebroen, store kirker, matmarkeder, helteplassen og mye, mye mer. Hvis du ikke har vært her allerede anbefaler jeg på det sterkeste at du setter Budapest opp som neste reisemål. 


IMG_9132 IMG_9145
Dette var alt for denne gang. Dersom du har spørsmål om Ungarn generelt, studier eller hva vi gjør i ANSA Ungarn, blir jeg veldig glad for å få mail fra akkurat deg. Mailen min er landsleder.ungarn@ansa.no

Vi sees, eller viszontlatasra som vi sier på ungarsk !

Stor klem fra Magyarország, 
Ingvild Jakobsen Rønningen
Landsleder ANSA Ungarn