ANSA NZ: 1/3 møtte opp på Landsmøtet – noen bedre?

Auckland utsikt 2
New Zealands metropol Auckland var som vanlig vertskap for ANSA New Zealands Landsmøte.


Lillebroren i Oseania – ANSA New Zealand – hadde nær dobbelt så mange oppmøtte på årets landsmøte sammenlignet med storebror ANSA Australia på den andre siden av det tasmanske hav.

23 medlemmer tok turen til AUT University i Auckland hvor Landsmøtet ble avholdt nylig. I tillegg var konsul i Auckland John Robinson på plass, og ANSAs hovedstyrerepresentant for Australia, New Zealand og Kina, Simen Willgohs.

Willgohs var imponert over at en tredjedel av ANSA New Zealands medlemmer deltok på Landsmøtet.

– Dette er et tegn på hvor bra det går på New Zealand for tiden, og det er utrolig fint at det er mange som vil være med i det nye Landsstyret og fortsette det gode arbeidet som har vært gjort til nå.

Simen Willgohs
Hovedstyrerepresentant for New Zealand, Australia og Kina Simen Willgohs var imponert over hva den lille ANSA New Zealand-organisasjonen har fått til det siste året.

– Hva tenker du om det nærmeste året for ANSA New Zealand?

– Jeg tror ANSA New Zealand kommer til å fortsette å utvikle seg, men jeg tror også det avhenger veldig av hvor mye engasjement man klarer å samle lokalt. Når man med en medlemsmasse på kun 71 stk klarer å få til så mye, så handler det kun om at det er mange mennesker som er veldig engasjerte, og det er utrolig kult!

Willgohs anbefaler det nye styret å være enda tydeligere på hvor mye bra man kan få til ved å være med i ANSA, samt å undersøke mulighetene for å opprette et lokallag i Christchurch, hvor omlag 20 nordmenn studerer for øyeblikket.

Forsikring og studentguide
Nyvalgt landsleder i ANSA New Zealand, Ida Giller Røine, skrøt av det nylig avgåtte styret.

Nytt landsstyre
ANSA New Zealands nye landsstyre. F.v.: Økonomiansvarlig Rasmus Vikan, landsleder Ida Giller Røine, prosjektansvarlig Magnus Hjelle, nestleder- og kontaktpersonansvarlig Mai-Louise Bouwman og informasjonsansvarlig Jack Bauer.

I den foregående perioden har lokallaget i Auckland blitt gjenopprettet, et lokallag i Dunedin har blitt opprettet for aller første gang, kontaktpersoner på sju av New Zealands åtte universiteter har blitt rekruttert, én stor utflukt hvert semester har blitt arrangert, og tradisjonen på pubquizer og 17. mai-feiring i Auckland har blitt opprettholdt.

Nå ser Røine fremover og peker ut to konkrete satsingsområder for det nye styret.

– Flere av de som har kommet til New Zealand har ettersøkt mer informasjon i forkant av at de tok steget og reiste ned hit. Vi vil derfor utarbeide en studentguide med en oversiktlig og utførlig beskrivelse av de ulike studiestedene her på New Zealand, sier den 21-årige Svelvik-jenta.

– Studieguiden skal også inneholde praktiske opplysninger om alt fra nyttige nettsteder med gode tilbud, til turistattraksjoner, hvordan søke om visum, offentlig transport og mye, mye annet.

Et annet satsingsområde for det nye Landsstyret er godkjenning av ANSAs forsikring.

– Den nye ANSA-forsikringa gjeldende fra 1. mai i år er jo gjennom AIG, og som alle vet, er jo AIG et stort og anerkjent internasjonalt forskringsselskap. I tillegg er denne forskringa veldig god og er spesialsydd for ANSAs medlemmer. Derfor er det ingen grunn til at studiesteder ikke skal godta den nye forsikringa, forteller den nye landslederen.

ANSA New Zealands landsmøte 2013
ANSA New Zealands Landsmøte var godt besøkt. Her holder hovedstyrerepresentant Simen Willgohs sin presentasjon.

Enkelte studiesteder på New Zealand har tidligere ikke godkjent den  forsikringen ANSA tilbød, noe som har ført til at flere har sett seg nødt til å kjøpe en dyrere forsikring som har vært godkjent av studiestedet.

– Dette håper vi å gjøre noe med, sier Røine.

Det koster 2319 kroner for en 12 måneders ANSA-forsikring dersom du studerer på New Zealand. ANSA tilbyr også en seks måneders forsikring til 1355 kroner og en fire måneder lang 1104 kroner.

Les mer om ANSAs nye forsikring

Lokallag i Christchurch
Det nye landsstyret i ANSA New Zealand håper også å danne et lokallag i Christchurch iløpet av den kommende perioden.

– Det forrige styret gjorde en utrolig bra jobb med å få i gang lokallag i Auckland og Dunedin. Nå er det Christchurch som gjenstår, sier Røine.

Christchurch var så sent som i 2011 rammet av et alvorlig jordskjelv hvor 185 mennesker omkom. Byen, som er i ferd med å bygges opp igjen etter jordskjelvet, tiltrekker seg likevel flere studenter fra Norge og andre steder.

Sammen med nylig avgått informasjons- og kontaktpersonansvarlig Daniel Drageset besøkte Røine 14 norske studenter i Christchurch mandag 30. september, hvor de to holdt et informasjonsmøte om ANSA og spanderte middag ved en lokal restaurant på de oppmøtte norske studentene.

ANSA i Christchurch
ANSA-medlemmer under informasjonsmøtet i Christchurch 30. september.

– Dette informasjonsmøtet kom jo litt sent i semesteret, så vi må nesten vente til starten av neste semester før vi danner et lokallag. Det er jo så klart en oppfordring dersom det er noen som leser dette som skal til Christchurch neste år: Ta kontakt med oss i ANSA New Zealand med tanke på å få opprettet et lokallag i Christchurch, forteller Røine.

Her finner du kontaktinformasjon til alle tillitsvalgte i ANSA New Zealand, dersom du ønsker å ta kontakt med noen.

Se også hjemmesiden til ANSA New Zealand

Arbeidsprogram og budsjett
Forsikring, lokallag og studentguide er bare et lite utvalg av det som står på ANSA New Zealands agenda for perioden 2013/14.

På Landsmøtet ble en arbeidsplan med 21 punkter vedtatt. I tillegg ble årsberetningen for det foregående styret lest opp.

Er du interessert i hva det forrige styret gjorde på? Og ikke minst hva det neste styret skal gjøre?

Les arbeidsplanen for 2013/14 og årsberetningen for 2012/13 her

På Landsmøtet vedtok ANSA New Zealand for aller første gang statutter – eller spilleregler om du vil – for driften av organisasjonen ANSA New Zealand.

Les statuttene her

I tillegg ble årsregnskapet for perioden 2012/13 og budsjettet for 2013/14 godkjent.

Ta en titt på budsjettet og årsregnskapet her

Er du lysten på en tur til New Zealand? Velkommen skal du være! Nau mai, haere mai ki Aoteroa!

Tekst og foto: Daniel Drageset (nylig avgått informasjonsansvarlig i ANSA New Zealand)