ANSA Slovakia: Vitajte!

Da har vi endelig fått på plass en blogg for ANSA Slovakia, og vi gleder oss til å fortelle dere om alle våre planer for året.

Et nytt semester er godt i gang i Slovakia, og vi er allerede 5 uker inn i semesteret. Noen av oss holder fortsatt på med eksamener, andre har allerede nådd creditperiodene sine, mens andre foreløpig kan blogge og ta det relativt med ro.

Vi kickstartet dette semesteret med fadderuker arrangert av ANSAs lokallag, både i Martin og i Kosice. Fadderuken var som fadderuker flest; fuktig, festlig og full av fnisete fadderbarn! Herlig! Det var med stor stolthet at vi sprang rundt og viste de nye studentene studiestedene våre.

Stoltheten var også stor da vi inviterte til en felles tur til høyfjellene i Slovakia. Vi fikk vist Slovakia fra sin aller beste side, og vi hadde værgudene med oss. (Eget blogginnlegg følger)

Fjelltur i Vysoky Tatry
Fjelltur i Vysoky Tatry

Vi går høsten spent i møte, og føler vi har mange baller i luften, og mange spennende prosjekter som vi gleder oss til å dele med medlemmene våre og selvsagt dere der hjemme. 

I helgen som var holdt ANSA Martin et Maskeradeparty, og godt over 280 billetter ble solgt. Maskeradefesten var et nytt konsept som tok over for den “gamle traveren” Cocktailparty, og skuffet ikke. Det slovakiske bandet Homosapiens var leid inn for anledningen, og holdt ut i de sene nattestimer. (Eget blogginnlegg følger)

Maskeradefest i Martin
Maskeradefest i Martin

Neste helg skal det arrangeres Oktoberfest i Kosice, og vi håper på mange deltakere, og tror det kan bli en kjempefest.

I dette ANSAåret blir vi nostalgiske, og beveger oss tilbake til det tidlig 90tall. Vi ser tilbake med tårevåte øyner, og drømmer om å en gang føres tilbake til vår storebror Tsjekkia. (Håper for guds skyld ingen slovakere leser dette…) Vi tar derfor et aktivt steg for å gjenopprette “Tsjekkoslovakia”, og sørger for et knallsamarbeid med ANSA Tsjekkia framover!

I midten av november skal vi sammen med nabogjengen arrangere et organisasjonskurs som blir avholdt i nydelige Bratislava. Det blir en helg full av turisme i “eget” land, mingling, kleine “bli-kjent-leker” og selvsagt knallgod kursing i organisatorisk arbeid. Kurset er for alle tillitsvalgte, samt de aspirerende tillitsvalgte.

I året som kommer skal vi surfe på suksessen til Tsjekkia for årets fagseminar, og sammen skal vi holde et enda større og enda bedre (om mulig) fagseminar. Vi kan ikke komme med så mange detaljer enda, men jeg kan love dette; sett av tid til billettkø og muligens datakræsj som følger av for mye datatrafikk, for her blir det kamp om billettene! Vi har allerede booket inn fantastiske foredragsholdere, og noe sier meg at dere ikke vil bli skuffet av underholdningen.

Ja, jeg kunne rett og slett snakket på inn og utpust i begeistring over alle de flotte arrangementene vi har i vente, men jeg skal ikke slite dere helt ut, allerede; bloggen er jo nettopp opprettet!

Stay tuned for mer selvskryt!

– Marianne Skuseth