ANSA USA & ANSA Canada : KARRIEREDAG & ORG. KURS i Seattle

Fornøyde deltakere etter et vellykket høstseminar
Fornøyde deltakere etter et vellykket høstseminar

 

Klokken er 15:00 i Seattle, og vi er nå i gang med årets Høstseminar. Ankommet fra alle kanter av Nord-Amerika, befinner vi oss på Westin Hotel i downtown Seattle, solen skinner inn i salen og de herlige flaskene vi fikk fra vår sponsor VOSS er delt ut.

På med navnelapper og godt humør, nå er tiden inne for å høre på Generalkonsulen Kim Nesselquist holde en velkomsttale. Vi finner ganske fort ut av at vi trenger en mikrofon og blir overrasket da hotellpersonalet dukket opp med en mikrobølgeovn. Andremann ute er Øivind Næss, som er her for å informere USA-studentene om OPT (Optional Practical Training), altså om visumsprosessen for å jobbe i landet etter studiene.  Etter en kort pause fylt av twistgodteri fra Scandinavian Specialties og mingling er vi klare for vår første bedriftspresentasjon : Jotun. Per Øystein Hoem starter med å vise oss en 10 minutters video om bedriftens historie, så fortsetter han med å snakke om hans bakgrunn hos Jotun og avslutter med å snakke om rollen de spiller i Nord Amerika. Nestemann opp på talestolen er en representant for NACC (Norwegian American Chamber of Commerce). Viggo Førde jobber for Microsoft i Seattle. Han holder en interessant presentasjon om hans bakgrunn og generelt om norsk-amerikanske relasjoner. Accentures representant Petter Sørli holder deretter et gripende foredrag om forskjellige prosjekter han har jobbet med de to siste årene hos Accenture. Sist men ikke minst, får vi en underholdende presentasjon av Stefan Dahlkvist og Jan Egil Flo om hvordan de sammen startet det festlige (unnskyld: cocktail-inspirerte) klesmerket Moods of Norway.

Stefan Dahlkvist og Jan Egil Flo med VOSS flasker & Vinnerene av WinterGames 2014 konkurransen
Stefan Dahlkvist & Jan Egil Flo (Moods of Norway) med VOSS flasker & Vinnerene av WinterGames 2014 konkurransen

Etter en liten pause er det tid for Workshop. Hvert bord får en case-oppgave, med en problemstilling som har en sammenheng med en bedrift som er til stedet. Når studentene har fått tid til å drøfte og diskutere, presenterer hvert bord sin case og sine løsninger. Da var karrieredagen over for denne gang. Om en times tid møtes vi i lobby’en til hotellet, for å så vende snuten mot Palomino Restaurant og smake på Seattles beste Bolognese pasta. Humøret er på topp, noen bestemmer seg for å fortsette kvelden på et av verdens 10 beste utesteder, mens andre bestemmer seg for å dra på en ”Market Ghost Tour”. Creepy? Naah…

Spaceneedle
Spaceneedle

Dagen derpå, ble deltakerne møtt med frokost (aka: Subway sandwich, eplejuice & en pære) på døren. Kort tid etter, er det tid for Organisasjonskurs. Oppmøtet er på topp og vi er klare for å lære om ANSA. Først ute er Madeleine Mowinckel (Hovedstyrerepresentant), som holder et omfattende foredrag om hva ANSA er og hva studentorganisasjonen har å by på. Etter en 15 minutters pause tar Maren Hald Bjørgum (infoansv. USA) og Anders Kose Nervold (Leder USA) ordet for å fortelle oss om en eventuell sammenslåing av de 3 Nordamerikanske landene : Canada, USA & Mexico. Det blir til en fyldig presentasjon hvor de drøfter både positive og negative sider ved prosjektet, noe som vekker en diskusjon blant oss. Til lunsj er det salat, pizza og amerikanske cookies (kanskje verdens beste?) på menyen. Mette i magen fortsetter vi med Kristoffer Vik Hansens (Leder Canada) presentasjon om KP etterfulgt av Trine Nyheims foredrag (Økonomiansv. USA) om Økonomi i ANSA. Kristina Syversen (Lokallagsleder i Nord Dakota) og Christoffer Korvald (Hovedstyrerepresentant & Eventansvarlig i Nord Dakota) forteller oss deretter om forskjellige muligheter for arrangementer innen lokallag. Maren Hald Bjørgum lærer oss om hvordan man stifter et lokallag (enklere enn man skulle tro, så kjør på!). Etter dette er det tid for beredskapsplan av studentpresten Elisa Stokka, hvor vi får beskjed om å sette oss inn i en krisesituasjon og får mange gode råd.

Vi avslutter dagen med en liten Winter Games konkurranse. To representanter fra hvert land for lov til å kjempe om hvilket land årets vinterleker skal arrangeres i. Vinneren ble… wait for it… USA ! Høstseminaret avsluttes med en magedanser og en 5 retters middag som må spises med hendene, nemlig et nydelig, marokkansk måltid!

Søndagsmorgen kl 07 dro 12 ANSA galinger på Tough Mudder, dere kan lese mer om det snart.

One thought on “ANSA USA & ANSA Canada : KARRIEREDAG & ORG. KURS i Seattle

Comments are closed.