Presidenten: UDs praktikantordning

Uten navnDenne uken tok NRK P3 kontakt for å intervjue meg til en dokumentar de var i ferd med å lage, som skulle omhandle UDs praktikantordning. Vi har mange medlemmer som er, har vært, eller ønsker å bli studentpraktikanter ved norske utenriksstasjoner. Problemet med ordningen slik den er i dag er at praktikantene faller mellom to stoler, da UD mener praktikantoppholdet er utdanning, mens institusjonene og Kunnskapsdepartementet mener dette klassifiseres som arbeid. I alle fall ut i fra hvordan studiestøtteordningene for praktikanter er organisert i dag.

p32Dermed blir det fort kun studenter som enten har ekstra inntekt eller får hjelp hjemmefra som har råd til å bli praktikanter. Det er selvsagt et større problem for de som er stasjonert i store (og dyre) byer som Paris og New York enn i land hvor levekostnadene er lavere. Allikevel er ordningen slik den er i dag uheldig, da den medfører at det å være praktikant ikke er en lik mulighet for alle.

Utrolig kult at P3 retter fokus mot denne problematikken og resultatet ble veldig bra etter min mening! Så anbefaler virkelig å slenge seg ned på nærmeste sofa, plugge i høretelefonene og sette av en halvtime til å høre på dokumentaren!