ANSA ITALIA: VELKOMSTDAG I MILANO 2013

12. oktober 2013 arrangerte vi ANSA Italias aller første velkomstdag i Milano, og FOR en dag det ble!

Vi hadde 40 studenter påmeldt – over halvparten av alle våre medlemmer. Flesteparten er fra Milano, men vi hadde også besøk fra Roma, Foligno, Duino, Bologna, Siena, Firenze og Bra. I tillegg hadde vi hovedstyrerepresentant Pernille Stensli på besøk fra London — alt lå til rette for en strålende dag!

Vi møttes på Enterprise Hotel, hvor visekonsul Barbara Rossi fra det norske konsulatet i Milano var førstemann ut. Pernille fra HS pratet om ANSA som organisasjon, om medlemsgoder og inviterte til karrieredag i desember. Landsleder Anikken la frem ANSA Italia-året, og kunne friste med både egne arrangementer i Italia og events i andre ANSA-land. Vi pratet om ANSA Frankrikes NFF i november, og ANSA Sveits’ vinterleker i mars. Tradisjonelt sett er det neste på agendaen julebord for oss i ANSA Italia. I år vil vi imidlertid prøve på noe nytt: vi vil arrangere nyttårsball! Informasjon om dette kommer senere, men GLED DERE til et fantastisk år med verdens beste organisasjon.

Før vi gikk samlet til lunsj, delte vi inn i grupper og presenterte aktivitetene for dagen. De seks lagene fikk utdelt en pakke som inneholdt kart, oppgaveark, en penn, €0.84, 10 binders, en rull med kreppapir i lagfargen og et egg. Oppgaveteksten lød som følger:

REGLER
Alt må leveres innen fristen, som er klokken 17.00 på avtalt møtested. Vinner kåres under middag. Å jukse eller sabotere for andre er dårlig stil og medfører diskvalifisering. Dessuten ikke bra for karma. Ikke bryt loven. Alle oppgaver vi har utlevert er mulig å gjennomføre på lovlig vis. VIKTIGST AV ALT: ha det gøy!
photo(1)

OPPGAVER

VIP-EGG:
Hver gruppe får utdelt et egg. Dette egget skal være med dere hele dagen, og voktes med deres liv. Egget skal ha et navn, og et ansikt. Det har også en livshistorie, som dere skal presentere ved innlevering kl 17.00 på valgfri måte. Vær kreative! Det er veldig viktig at egget er med helt frem til middag, da det gis 100 minuspoeng for omsorgssvikt hvis det knuses. Husk at egget skal være med på ALLE bildene i instagramkonkurransen og i scavenger hunt!

Vi kan melde at fire av seks egg var med på middag — både lille Storm fra rosa og Allora fra blått hadde lagt seg, da middagen ikke var før halv ni. Resten av eggene var i eggebarnehage hos Camilla fra det oransje laget, og holdt ut helt til nachspiel! Takk til alle for god omsorg, og ikke minst kreativitet med eggene — dere var veldig søte! ELSKET innlevelse i fortelling av livshistorier. Blått lag serverte til og med skuespill om sitt egg Allora midt i Milanos gater – det står det respekt av!

BESTE ANSIKT:
Lorenzo fra grønt lag. Han utmerket seg i løpet av dagen, og vi følte vi ble godt kjent med ham. Heldigvis hadde også han grønn maske og var en del av laget!

BESTE LIVSHISTORIE:
Vi ble veldig sjarmert av diktlesning (med god innlevelse) om Antonio. HELT FANTASTISK, RØDT LAG:

Antonio den ovale
ble utsatt for det brutale.
Fargen den var pen,
men skallet fikk varige mén.

Dag og sol passerte,
mens Antonio egget fungerte
som kjernen i en gjeng,
blant røde fjær i fleng.

Det glade liv i stan,
gjorde Antonio urban.
Han søkte is og menn
og sikret seg en klem.

Takk til ANSA-styret
for Milano-eventyret.
Høna eller egget,
Antonio fikk oppleve begge.

Antonio på Milano-tur med gjengen
Antonio den ovale på Milano-tur med gjengen — her har vi hele laget på én sykkel

84 CENT:
Dere skal handle frukt og grønnsaker for nøyaktig 84 cent – ikke mer, ikke mindre. Ha med kvittering som bevis. Flere ulike type varer gir ekstra poeng.

De fleste av lagene klarte å bruke nøyaktig 84 cent på frukt og grønt, men GULT lag viste seg å være de flinkeste på å kjøpe grønnsaker på studentbudsjett. De kjøpte FEMTEN (15) ulike produkter for under en euro, og det ble vi meget imponerte over!

SCAVENGER HUNT:
Det anbefales at det utnevnes en lagleder, en kartleser og en fotograf. Dette betyr allikevel ikke at de resterende står for gjennomføring av oppgavene: ALLE skal delta på lik linje. Bilder som blir tatt under scavenger hunten skal ikke legges ut på instagram, men skal sendes på ÈN samlet mail ved innlevering av oppgavene, og ikke før. Sendes til martinecmf@gmail.com. VIKTIG: Må være merket med gruppenavn og oppgavenummer. Det er ikke lov til å kjøpe seg til en seier. Tingene dere skal samle skal dere få tak i på en måte uten å betale. Smooth talk er selvfølgelig tillatt og anbefalt.

1. Take out-meny fra sushirestaurant

2. En metrobillett

3. En ballong

4. Bilde av en av dere som snurrer på helen for lykke i Galleria.
Aleksander fra gult lag ble så ivrig at han falt. Men lykke ble det! (se film på slutten av innlegget)
IMG_4984   galleria_blå

5. Syng en sang eller danse for å tjene inn € 1, dokumenteres med bilde eller lignende. Herregud, dere rosa – vi lo så godt! Jeg gikk en tur på stien i kanon, MED mikrofon, fotograf og publikum. De tjente €2 og mye heder og ære for best innsats. Applaus!


6. Hvor mange kolonner er det på Colonne di San Lorenzo?

7. En engangskopp signert av en ansatt i kaffebaren
kaffe_oransje   Navn på kaffekopp

8. Bilde av den minste døren dere kan finne, kropp brukes som målestokk

9. Når begynte de å bygge Duomo?

10. En fortune cookie

11. Bilde av et lagmedlem som gir klem til en fremmed
Alle lag delte ut mye #ANSALOVE!
Klem en fremmed_grønn   Processed with VSCOcam with m5 preset
11   klem_oransjeIMAG1110   KLEM EN FREMMED

12. Bilde av en offwhite Fiat 500 cabriolet med burgunderrødt tak

13. Bilde av en som later som den er mannekeng i et butikkvindu
Gult lag hadde definitivt det beste bildet her: hele laget med lånte briller OG en butikkansatt med på bildet. Fantastisk!!
mannequin

14. Ha med noe som lukter godt

15. Få en fremmeds navn og telefonnummer skrevet på en lapp
IMAG1108   FREMMEDTLF

16. Få en den minste mulige gelatoen med flest mulig ulike smaker
Hvordan det røde laget fikk til å få 22 ulike smaker, i ett beger med is vet vi ikke, men det gjorde de. Vi kan tenke oss at store blå øyne og lyst hår kan ha hjulpet, og at det var en ganske oppgitt ansatt i isbaren i etterkant. Uansett: bra jobbet!

17. Ha med noe som har samme farge som lagfargen deres

18. Bilde på fem ulike benker
gul_benk
IMG_4976

19. Hele laget med unntak av fotografen på en Bike-Mi-sykkel
sykkel_blå

20. To identiske objekter. Her får dere ekstrapoeng for kreativitet og tilgjengelighetsgrad!


DE MED FLEST POENG, OG VINNER AV SCAVENGER HUNT I MILANO:
TURTLES + LORENZO — GRATULERER SÅ MYE TIL DET GRØNNE LAGET!!

vinnerbildet

INSTAGRAMKONKURRANSE:
Det ble tatt SÅ mye morsomme bilder i løpet av dagen, så sjekk ut alt med hashtag på instagram: #ansavelkomst13 #ansalove @ansaitalia

BESTE TURISTBILDE:
GULT lag tok fantastiske bilder i løpet av dagen, og går av med seieren for beste turistbilde. Pluss for å ha med egget, kartet, Duomo og mye team spirit – vi elsker det!
turistbilde copy

BESTE GRUPPEBILDE:
BLÅTT lag var ikke vanskelig å legge merke til med de blå hattene, og dette fikk oss til å trekke på smilebåndet. De blå hadde skikkelig konkurranseinnstinkt hele dagen, og DET liker vi.
gruppebilde

BESTE FELLESGRIMASE:
De GRØNNE hadde morsomme bilder hele dagen, og var de aller flinkeste på å vise frem Lorenzo (egget, for de av dere som ikke kjenner han). Go TURTLES!
grimase_grønn

BESTE FREMSTILLING AV MILANO:
Det ROSA laget var de som kanskje gikk mest ut av komfortsonen i helgen – bare vent til dere får se film! Vet ikke om Marielle er i komfortsonen eller ikke her, men vi syns dette var en god fremstilling av å være norsk student i Milano:
fremstilling_milano

BESTE DUEBILDE:
Alexander tok en for laget (skrekk og gru) for å lage det beste duebildet, og det fikk han til. Heia RØDT lag!
image

HONORARY MENTION:
De ORANSJE hadde absolutt det peneste duebildet, og fortjener en liten seier der. I tillegg klatret de (ulovlig) opp på en løve for å ta gruppebilde — ALT FOR ANSA!
oransje

Vi avsluttet dagen med felles aperitivo, mingling og historier fra dagen. Da det var på tide for oss å kåre en vinner, skulle vi gjerne ha latt alle vinne, men de grønne tok altså poengseieren. Hvert eneste lag hadde sine klare styrker, og det er utrolig hyggelig å se at dere kom så godt overens og ble kjent med masse nye mennesker. Det varmer tre ANSA-hjerter! Takk for herlige bilder, fantastisk bra innsats og mye latter – vi gleder oss veldig til neste gang vi sees.

MASSE, MASSE ANSALOVE FRA JENTENE I LANDSSTYRET – Anikken, Martine og Ida Sofie

PS: #YESWEDIDIT

gruppebilde_velkomst
Etter innlevering av oppgaver rakk vi å ta et gruppebilde, og denne gale gjengen tiltrakk en del tilskuere midt i Milanos turistområde!

Og helt til slutt: