Presidenten: #YESWEDIDIT!!!

storgataHIPP HIPP HURRA!!! Etter 28 år med aktivt arbeid og et halvår med intens #yeswecandy-kampanje har regjeringen endelig innført førsteårsstøtte til USA på statsbudsjettet. Eller studentbudsjettet 2014, som det kanskje bør bli omdøpt til. For i år har virkelig regjeringen gått inn for å sette fokus på studentene og bedre vilkårene.

Her er vedtaksteksten fra budsjettet:

“Regjeringa foreslår å løyve 14,8 mill. kroner til å opne for støtte til det første året (freshman) av bachelorutdanning av høg kvalitet i USA. På denne måten blir ordninga med støtte til det første året av bachelorutdanning av høg kvalitet i land der dette ikkje er på nivå med norsk høgre utdanning, komplett. Alle land der støtte til vanleg ikkje kan bli gitt til dette året, er no med i ordninga, der plassering på internasjonalt anerkjende rangeringslister er målet på høg kvalitet. Regjeringa meiner at dette tiltaket vil kunne gi ein auke i talet på studentar i USA, som er ein av Noregs viktigaste allierte og handelspartnarar”

Leder i NSO, Ola Rydje, og jeg før vi entret Vandrehallen. I dag er det virkelig gøy å være leder for en studentorganisasjon!

Foruten om førsteårsstøtten, har det også blitt innført 11 måneders studiestøtte på statsbudsjettet for 2014. Noe som gagner studenter innenlands så vel som utenlands. Terskelen for å begi seg ut på høyere utdanning både i Norge og ute i verden blir vesentlig lavere når man får bedre økonomiske vilkår i form av en måned ekstra støtte. Dette er utrolig viktige tiltak som spesielt Norsk Studentorganisasjon (NSO) har arbeidet lenge for. Så en stor takk til de, og gratulerer så mye med mange vel fortjente gjennomslag!

Etter fremleggelsen av statsbudsjettet, var vi i Vandrehallen på Stortinget. Her var det meste som kan krype og gå av politikere og media, og det var mange som smilte godt av mitt utvalgte antrekk for dagen. Noen mente det ikke hørte hjemme på Stortinget, jeg syns derimot det var en selvfølgelig og perfekt måte å demonstrere vår glede og takknemlighet for gjeninnførelsen av førsteårsstøtte til USA. Alle jeg møtte gratulerte ANSA med en godt gjennomført og morsom kampanje. Stas! Vi fikk selvfølgelig knipset noen blinkskudd, og selv om det blir en viss overdose av meg her, vil jeg allikevel dele bildene vi tok med dere. Så kan dere også ta del i den gleden og stoltheten jeg i dag kjenner av å være leder for verdens beste organisasjon!

Saken har også blitt plukket opp av media, og det er alltid moro. Sjekk det ut hos Studvest, Universitas og NRK. Flere av våre samarbeidspartnere og støttespillere var også glade for dagens gode nyheter. Nestleder i LO, Tor Arne Solbakken, trakk frem støtten til freshman-året som en av de viktigste sakene på budsjettet, og Econa sendte sine gratulasjoner!

Det er mye fryd i det vi har blitt presentert i dag, men også litt gammen, som Lena fra “Døden på Oslo S” ville sagt. Det er selvsagt ting å ta tak i og ønsker som enda ikke har blitt innfridd – men det kan vente, i dag jubler vi! ANSA har invitert alle som vil være med å feire #studentbudsjettet2014 til lystig lag på Kulturhuset fra kl. 18, og jeg spår at det vil bli en livlig aften. Noe jeg mener vi alle virkelig har fortjent, det er store og viktige gjennomslag vi har fått i dag. Bilder og oppdateringer kommer i morgen!

Jeg har sagt det før, men det er på sin plass å si det igjen: TUSEN TAKK til alle dere som har bidratt til denne seieren! Det er mandag, men allikevel langt innafor å heve glasset for dette politiske gjennomslaget. #YESWEDIDIT!