ANSA Latvia: Medisinsk Fagseminar 2013

IMG_3096Forrige helg gikk ANSA Latvias første faglige arrangement av staben. Dette er noe vi har gledet oss til og jobbet for å kunne gjennomføre helt siden ANSA Latvia ble startet i 2011. Etter å ha hatt et fantastisk oppmøte på alle våre arrangementer i år, turte vi endelig å gå ”all in” for et faglig arrangement, og det kunne ikke gått bedre.

Lørdag 12. oktober møtte 90 stykker opp på Radisson Blu Hotel Latvija i Riga sentrum. Vi kunne glede våre deltakere med goodiebags og et fullspekket program for dagen.

IMG_3264 IMG_3210IMG_3167

Det var en ære for oss å kunne presentere foredragsholderne som hadde tatt turen til Riga denne helgen. I tillegg var vi så heldige å få vår kjære studentprest, Tim Georg Engelsvold, på besøk. Når en har storslått besøk av selveste ANSA presidenten var det også en selvfølge å la henne åpne fagdagen. Vibeke Munthe-Kaas spredde ANSAlove til alle som satt i salen, og gjorde nok at flere Riganere ble ANSAfied. Når hun på kveldens middag dro i gang våre tradisjonelle ANSA sanger, var det nok ingen som ikke dro på smilebåndet.

Anne Berit Guttormsen, overlege i anestesi og leder ved Brannskadeavdelingen ved Haukeland sykehus, kunne fortelle om en utfordrende men givende hverdag og lære oss om brannskader og behandling. Et dypere perspektiv fikk vi da Nasreen Al-Nassir, medisinstudent i Ungarn og tidligere pasient hos Anne Berit, skildret sykehus-opplevelsen og behandlingen fra pasienten sin vinkel, og hvordan det har påvirket retningen livet hennes har tatt.

IMG_3199
Anne Berit Guttormsen og Nasreen Al-Nassir

Lars Uhlin-Hansen satte oss inn i sin hverdag når han blir kalt inn av KRIPOS som en del av KRIPOS’ nasjonale ID-gruppe. Han hjalp til med identifiseringsarbeidet etter Tsunamien i Thailand i 2004, terroraksjonen på Utøya i 2011 og i Algerie i år. Det ble mange sterke inntrykk og bilder, som nok de færreste av oss kommer til å glemme.

Lars Uhlin-Hansen
Lars Uhlin-Hansen
Arne Kristian Myhre
Arne Kristian Myhre

                                                                                                                                                           Som overlege ved barne- og ungdomsklinikken ved St. Olavs er Arne Kristian Myhre klinisk ansvarlig for oppfølgingen av barn henvist pga. mistanke om overgrep og omsorgssvikt, samt barnegynekologiske problemstillinger. Han gav oss innblikk i et vanskelig og utfordrende tema, samt gode råd og tips til hvordan vi kan være oppmerksomme og på den måten kanskje avdekke omsorgssvikt og overgrep.

IMG_3536
Marius Nerhagen

Som legestudent i utlandet sitter vi med mange spørsmål vedrørende vår hverdag som leger når vi kommer hjem til Norge og hvordan vi stiller teoretisk og praktisk når vi skal starte i turnus. Ingen kan gi bedre svar enn noen som har gjort nettopp dette, og derfor var det stor stas for oss å få vår tidligere medstudent og ”Riganer” Marius Nerhagen på besøk. Han fortalte om sin hverdag i turnus ved Vestre Viken sykehus i Bærum og var tålmodig nok til å svare på alle våre utallige spørsmål.

                                                                                                                                                             I tillegg til foredragene nøt vi en deilig lunsj på hotellet og på kvelden møtte alle opp i finstasen til middag og fest. Akkurat som på alle ANSA Latvias arrangementer, var stemningen løs og ledig, og moroen varte til langt på natt for de fleste deltagerne.

IMG_3086 IMG_3285 IMG_3231 IMG_3314 IMG_3292 IMG_3287

Vi vil nok en gang benytte oss av muligheten til å takke alle foredragsholderne, samt våre medlemmer som kom og bidro til en minnerik og fantastisk dag som vi er sikre på kommer til å bli en tradisjon her i Riga.

Følg oss på Facebook  og på Instagram: ANSA_latvia