ANSA SØR AFRIKA: VINTUR TIL FRANSCHOEK

Helgen 11-13 Oktober gikk ANSA Sør Afrikas vintur av stabelen. 30 studenter hadde kommet fra land og strand for å lære mer om vin, utforske den flotte naturen i Franschoek og møte nye mennesker. Det var morsomt å se at  ANSA medlemmer hadde flydd inn fra både Durban og Pretoria for å delta på arrangementet. Helgen startet med at hele gjengen flyttet in på Otters Bend i kjernen av Franschoek. Der ble stemningen fort god og nye bekjentskaper ble kjapt stiftet. Kjøkkengjengen lagde en fantastisk god Chili Con Carne etterfulgt av en nervepirrende quiz/hangman/IQ oppgave for å få i gang konkurranse ånden i folket. Resten av kvelden gikk med til gode røvere og godt drikke.Image

Image

ImageImage

Lørdag morgen var alle klare for helgens aktiviteter. Folk var gira for vin! Dagens første stopp var Fairview. Der ble vi servert vin og ost, hvor hver vin ble paret med en ost som skulle passe ekstra godt til hver enkelt vin. Dette var for mange  en god start på dagen. Neste stopp på turen var Spice Route. Spice Route kan minne om en liten landsby bestående av en rekke hus som inneholder ulike aktiviteter. Her dro hele gjengen på felles sjokoladesmaking og fikk smake på sjokolade laget på bønner fra ulike deler av verden. Etter å ha fått ny kunnskap om sjokolade spredte folk seg for alle vinder, for å oppleve hva annet Spice Route hadde å tilby. Noen mesket seg med biltong-, vin- og øl-smaking, mens andre gikk hardere til verks og gikk for grappa-smaking med ulik suksess.

Image

Image

Turen gikk så videre til Grand Provence Wine Estate,  hvor vi fikk en omvisning i vinkjelleren og fikk smake på deres nydelige viner. Dagens aktiviteter skulle egentlig endt her, men siden alle hadde vært ekstremt effektive hele dagen var vi så heldig å få presset inn ett siste stopp for dagen på Moreson. Her ble vi servert MCC (Méhode Cap Classicque) som er Sør Afrikas svar på Frankrikes Champagne. Bare så det er sagt så er MCC ikke noe dårligere en Champagne, det er den like verdige broren. Norske studenter i Frankrike er sikkert dypt uenig, men dere er alle velkomne ned slik at dere ser at dere tar feil 🙂

Image

Image

Etter en dag full av opplevelser gikk turen tilbake til Otters Bend hvor braaien (grillen) ble fyrt opp. Selv med mange menn rundt braaien, som skulle overgå hverandres kunnskap om grilling, gikk oppgaven strålende og ulike kjøttretter av ypperste kvalitet ble servert. Kvelden forløp som seg hør og bør på ANSA tur med mye moro utover de sene natterstimer. Søndag våknet vi opp til strålende solskinn og alle var enige om at det hadde hvert en vellykket helg.  Semesterets vin-tur ble en suksess!

Image