Presidenten: Transatlantic Science Week

20131112-144535.jpgEtter en kanonhelg i München med ANSA Tyskland er jeg nå i Washington D.C. for å delta på Transatlantic Science Week 2013, en konferanse om kunnskap og sikkerhet i regi av Kunnskapsdepartementet. Med meg har jeg Madeleine, som sitter i Hovedstyret og har ansvaret for ANSA USA, Canada og Japan, samt Landsleder og infoansvarlig i ANSA USA, Anders og Maren. Utrolig stas at vi er så godt representert!

20131112-144421.jpg

Dagen begynte på topp med et møte med Kunnskapsministeren, Torbjørn Røe Isaksen, og det var en særdeles trivelig affære. Skikkelig kul type vi har fått til å overse kunnskapssektoren i Norge. Han har tilogmed gått på skole i USA! Vi snakket om hvordan det var å studere i utlandet og studentene herfra delte sine erfaringer fra USA. Førsteårsstøtten var et hett tema, og vi fikk takket ministeren godt for at det endelig har blitt innført. Problematikken rundt bruk av rangeringslister ble grundig informert om, og vi har blitt enige om å møtes igjen hjemme i Norge for å finne en god løsning. Lover godt!

Vi diskuterte også diverse tiltak som kan gjøres for å få flere til å velge å studere i et annet land. Jeg ble rett og slett lykkelig av å høre hans visjoner og tanker om utenlandsstudier. Lurer du på hva han sa? I så fall anbefaler jeg deg å skru på Kveldsnytt på NRK eller se det på nett. Klippet fra møtet begynner 03:20 ut i sendingen.

UPDATE: Vi var også på radioen – litt mer utfyllende klipp!

Kommer tilbake med mer info fra møtet med Isaksen og konferansen generelt, men ville bare oppdatere dere kjapt og dele noen bilder fra ANSAs besøk til den amerikanske hovedstaden!