ANSA Slovakia: Organisasjonskurs i Bratislava

I helgen som var har ANSA Tsjekkia og ANSA Slovakia samla troppene til organisasjonskurs i Bratislava. 3 lokallag fra hvert land var inviterte, i tillegg til fagseminarkomitéen, og sammen skulle vi ha workshop for å lære mer om hvordan ANSA kan bli enda bedre. (Ække muli, sier du kanskje?)

Fredag kveld hadde de fleste sjekket inn på hotell Mercure, og med en øl i hånda inntok vi vår plass i restauranten. Vi fant alle noen som hadde likt verv som oss selv, og samtalene og erfaringsutvekslingen begynte allerede her. Etter et deilig måltid bar det inn for helgens første foredrag som handlet om hvordan organisasjoner best kan dra nytte av sosiale medier og vi lærte hvordan vi best kan nå ut til medlemsmassen i forhold til aktiviteter, events og annen informasjon. Foredraget ble holdt av svenske Christian Björk fra Idium, Norges største webformidlingsfirma.

Christian ble antakelig utslitt av den overivrige spørsmålsflommen som fulgte foredraget. Men slikt må man jo regne med på ANSAseminar – vi er jo litt over gjennomsnittlig ivrige, kanskje?

Etter foredraget holdt vår kjære sjømannsprest, Tim Georg, enda en av hans velkjente quizer, og vinnerlaget stakk av med en pose bamsemums. De edle bitene fra fedrelandet er en ettertraktet premie, og her ble det selvsagt kniving om quizmestertittelen!

Lørdag morgen begynte vi kl 9, og det var Frithjof Nerdrum fra hovedstyret og sosialrådgiver Hanne Refsdal som begynte. De fortalte hvordan ANSA er bygget opp som organisasjon og hvordan de arbeider. Det ble en kort presentasjon av ANSAs president, stab og arbeidsmetoder, før vår nye generalsekretær Knut Harald Ulland presenterte seg selv. Ulland sjarmerte oss i senk, og vi ble alle meget betatt av ham, og vi har all tiltro til at han kommer til å gjøre en super jobb!

ANSAs oppbygging og arbeid.

Etter presentasjonen tok Tim Georg over og snakket om noe som er veldig viktig, men som kanskje blir glemt i hverdagen; nemlig beredskap. Nokså sjelden skjer det katastrofer, ulykker eller dødsfall der vi bor rundt omkring i verden, men når ulykken først inntreffer, er det viktig at vi vet hva vi skal gjøre. Det var mye fokus på varsling, beredskap, informasjon og særlig i forhold til medier og nesevise journalister som gjerne kan tråkke mange på tærne for å få den informasjonen de trenger. Vi fikk utlevert noen tenkte caser vi skulle diskutere i grupper, bl.a. om en medisinstudent i Plzen som døde av farlig gassutvikling på eget kjøkken og en røykutvikling under en konsert i Sovjet der 200 studenter befant seg. ANSA Tsjekkias landsleder Birger Flønæs mottok en telefon fra liksom-journalist ”Martha Jensen” aka sekretær Hanne Refsdal, og gjorde en fantastisk jobb. På denne måten lærte vi HVEM skal varsle, HVORDAN vi skal varsle og mobilisere, og ikke minst hvordan vi skal forholde oss til mediene. Det er viktig kunnskap å ta med seg videre, skulle det utenkelige skje.

Etter en kjapp lunsj skulle vi igjen sette oss med andre med samme verv, og i grupper skulle vi diskutere en haug av emner som reservasjonsrett, alternativ medisin vs. allmennmedisin, norsk asylpolitikk, pelsdyroppdrett, voldtekt og oljeboring i Lofoten. Jobben vår var å lufte idéer og som en gruppe komme til et enkelt standpunkt i de forskjellige sakene. Vi fikk alle kastet oss med i debatten og lærte å si hva vi mente uten å bli irriterte. Diskusjonene foregikk på en rasjonell måte, men det er kanskje ikke så rart, når de aller fleste av oss hadde samme mening ang. det meste.

Etter en lang dag der alle hadde bidratt mye, var det klart for kveldens festligheter.

Go kart! De aller fleste fikk kjøre 2 runder, og amatør som ekspert fikk kjenne lukten av svidd gummi. Lagene var lokallagene versus landslagene. Og her kommer dessverre helgens første skuff: ANSA Kosice på sisteplass, ANSA Martin på 6. og ANSA Slovakia på 5. Det er dessverre ingen fellesnevner å skylde på, så vi får bare legge oss i hardtrening og si at: NESTE GANG; ANSA TSJEKKIA; så tar vi dere! Heldigvis har vi Ida Malén Adler Nilsen med beste forbedringstid fra runde 1 til runde 2 på 5 (!) sekunder, så en liten seier ble det jo.

Lader opp!

Safety = fashion.

Her suser Slovakias SuperSindre forbi!

Det siste på dagsplanen var en herlig middag på et Steak House i gamlebyen i Bratislava, der vi fikk servert forrett, hovedrett og dessert. Etter dette bar det videre på Masquerade Club, som hadde flere etasjer og flere barer å by på. Ryktene sier at Tim Georg ikke var hjemme før kl 4, som er en klar indikasjon på hvor artig vi hadde det!

Middag på Steak House.

*DunkDunkNtsNts* Nattklubb!

Etter en helg med mange forskjellige happenings og høyt aktivitetsnivå, følte vi oss mer som en stor gjeng. Vi vil gjerne få takke arrangørene, foredragsholdere og ikke mist alle ivrige deltagere for en fantastisk og lærerik helg! Nå gleder vi oss bare til fagseminar.

"All you need is... ANSA!"