ANSA New Zealand: Vintur til Waiheke med ANSA Auckland

Dagen startet med at vi tok ferja over til Waiheke  som ligger 1 time unna Auckland. Det var strålende sol og deilig vær! Når alle var samlet på havna i Waiheke, hvor vi opp med guiden. Turen gikk videre til tre forskjellige øl- og vinsmaking steder.

ølsmaking2

Første stedet vi stoppet var Malones Bar for øl smaking, hvor vi prøve fire forskjellige øl som var hjemmelagd. Siden Malones Bar er et lite bryggeri lager de forskjellig øl hver gang, med alt de kan tenkte på, noe som gjorde at noe av ølen smake noe annerledes enn vi er vant til, men de fleste syns de var gode!

Peacock Sky Vineyard

Neste sted var Peacock Sky Vineyard, der fikk smakte vi på fire forskjellige viner hvor vi hadde mat som ville gå bra med dette. Vi fikk også oppleve hvordan en vin smakte forskjellig etter hvordan mat du hadde med den. Første hvitvinen (Chardonnay) vi prøve var med hjemmelaget pølse og saus. Neste var en Rose med agurk med dressing. Så gikk vi over til rødvin med en Merlot Malbec med en god blanding av noe som var en vinogmatindisk/asiatisk mix saus. Fjerde og siste vinen vi hadde her var  Cabernet Sauvignon med en brownie.

Tredje og siste stedet vi dro til som også ble det lengste oppholdet var Batch Vineyard. Har prøvde vi 3 forskjellige viner. En hvitvin, en rødvin og en musserende vin, noe som falt godt i smak hvor de fleste! Flere kjøpte med seg en flaske vin herfra, men veldig få overlevde reisen hjem til Auckland.

Når vi var ferdig med vingårdene var det middag for de som ønsket dette. Da dro vi på en liten og koselig restaurant i Waiheke som de fleste ble med på. Selvfølgelig ble det noe mer vin her, noe lokal andre valgte større kjente merker. Etter middagen var det gåtur til ferja og hvor vinturen ble avsluttet. Det var en del slitene sjeler etter en dag fylt med sol, varme og lite vann.. Alt i alt var det en toppers og trivelig dag for ANSA medlemmer og andre internasjonale venner.