ANSA POLEN: FAGSEMINARET 2013

Helgen 1.-3. november var det igjen tid for høstens beste helg, ANSA Polens fagseminar. 500 spente medisinstudenter fra hver krok i Polen hadde tatt turen til Warszawa for å være med på moroa.

1. November er superhelligdag i Polen og det var mange av oss som tjuvstartet helgen allerede på torsdag. Hotell Intercontinental tok i mot oss på beste vis og kvelden ble innledet på Tortilla Factory med ANSA Warszawa Quiz ledet av quizmasteren han selv, Tim Georg.
God stemning og fult hus, stemningen sto i taket da premien viste seg å være bamsemums fra Norge. Vi utenlandsstudenter er lette å glede og alt som er norsk kommer høyt opp på listen.

Til vår store glede reiste Vibeke fra Oslo og ANSA-kontoret for å være sammen med oss, og da hun i tillegg kom på selveste bursdagen sin, kunne vi ikke være dårligere enn å troppe opp på flyplassen med kake, ballonger og en ”halvsur” bursdagssang. God stemning!

Sang for Vibeke

Fredag og den store innsjekkingsdagen var her. Når mange skal sjekke inn samtidig er det ikke til å unngå at det blir litt kø, men folk tok det med godt mot. Landsstyret hadde bunkret opp sin lille innsjekkingsstand i lobbyen på hotellet, her fikk man informasjon og folk tok både frivillig og ufrivillig med seg ANSA-kondomer til vår store fornøyelse.
AMG og point of care ultralyd hadde workshops hele helgen og det var til stor iver etter å lære seg å sette både iv-nål, interosseøs nål, AHLR og avansert luftveishåndtering, i tillegg til ultralyd.

ANSApolen

Det var nytt i år å slå sammen fredagsfesten med MSF (svenskenes medisinstudentforening), som også tilfeldigvis hadde fagseminar i Warszawa samme helg. I år hadde vi også lyst til å ha konsert og vi var svært glade og stolte over at Eva and the Hearmaker ville ta turen til Polen for å underholde oss.
Et smekkfullt klub Hybrydy, farlig god stemning og en heidundrende konsert. Nye bekjentskap ble både stiftet og glemt og det var ikke annet enn god stemning, kanskje med unntak av barkøen hvor det til tider var giftig stemning. Lang kø og treige bartendere er ingen god kombinasjon;) Etter mange timer på vift var det godt å gå over veien tilbake til hotellet til å finne 500 flasker med gratis vann(viktig å tenke på morgendagen også;)

Et lite bildedryss fra Fredagen
IMG_6951IMG_6955 IMG_6041 IMG_6050 IMG_6065 IMG_6073 IMG_6077 IMG_6449 IMG_6888

Lørdag morgen startet med fantastisk harpespilling og mulig en av verdens beste frokoster. God start på dagen!

Det var klart for å sparke ballet i gang på ordentlig og Marianne Nordhov fikk trøtte tryner til å våkne med sitt vanvittig inspirerende og gripende foredrag om kanskje noe av det viktigste vi skal jobbe med, nemlig å oppdage barnemishandling. Tror vi alle satt igjen med mye kunnskap, på godt og vondt, om et veldig viktig og høyaktuelt tema. Ballen ble kastet videre til Camilla Stoltenberg som holdt et kjempeinspirerende foredrag om hvilke sykdommer som gjør oss syke nå og hvordan sykdomsbildet har endret seg gjennom tiden. Kjempespennende og flott tema presentert på beste vis av en utrolig flott dame.
Det var tid for litt mat og mange benyttet seg også av lunsjen for å stikke hodet innom workshopsene.

Jørgen Skavland satte punktum finale på lørdagens program med sitt veldig inspirerende og utrolig morsomme foredrag om Ola Nordmann og hvorfor vi, som lever i et av verdens beste land, likevel går så mye til legen. Salen humret og storkoste seg, og dette var en super avslutning på en veldig innholdsrik og motiverende dag.

IMG_7012 IMG_7025 AMG IMG_7054 IMG_7150 IMG_7163 IMG_7177 IMG_7201 IMG_7338 IMG_7356 IMG_7421

Lørdag kveld, hotellet og alle vi var pyntet og klar for MAD MEN fest. Gutter med sigar, sleik og stilige dresser, jenter med flotte kjoler, voldsomme frisyrer og rød leppestift som lyste lang vei.
Dette måtte bli bra og det ble det! Veldig flott gallamiddag med god mat, veldig god stemning og et dansegulv som luktet svidd langt utover morgentimene.

IMG_7544 IMG_7548 IMG_7556 IMG_7579 IMG_7580 IMG_7589 IMG_7624 IMG_7747 IMG_7822 IMG_7840 IMG_7944 IMG_7968

Selv om lørdagskvelden strakk seg ut til tidlig morgen var det likevel nesten full sal kl 10 på søndag. Litt trøtte, men likevel superklare for å lære av en av nevrokirurgens fremste eksperter, Knut Wester. Et foredrag som handler om alle feil man har begått er sterk kost, både å fortelle og høre om. Vi setter utrolig pris på at Knut Wester tok seg turen til Warszawa for å fortelle oss om sin karriere og om at det også går galt. Utrolig lærerikt!

Med mye medisinrettet informasjon var det også godt å bryte opp med å høre mer om vår kjære organisasjon ANSA fra ingen ringere enn sjefen selv, Vibeke. Et lett og informativt foredrag som vi satte stor pris på.

Du sitter kanskje nå på din smarttelefon og leser dette innlegget, informasjon er mer tilgjengelig enn noen gang før, og nettopp dette snakket ”Twitterlegen” Wasim Zahid om. Et veldig kult foredrag om bruken av sosiale medier og hvor viktig det er i fremtiden. Wasim holdt et levende og lærerikt foredrag med med-quiz som fikk oss alle til å våkne opp og bli med på leken.

Helgen gikk mot slutten og det var tid for det siste foredraget. Birgit Skarstein, mulig dama med verdens flotteste smil og engasjement, skulle gi oss en pasients perspektiv på hvordan leger kan gjøre store feil og hvordan det føles å være pasient. Denne tøffe dama hadde mye å lære oss om hvordan vi kan bli bedre på å møte mennesker, hvordan riktig kommunikasjon og at det å si unnskyld ofte er nøkkelen. Et vondt, men utrolig flott foredrag. Salen satt taus og vi hadde vondt langt inn i hjerteroten. Men dette er viktig! Det gir inspirasjon til å bli litt bedre og litt flinkere til å takle de vanskelige og vonde tingene ved yrket.

IMG_8691 IMG_8708 IMG_8997

En helg stappet full av inntrykk, nye bekjentskap og vanvittig mye glede var nå ved veis ende. Selv om man er fylt til randen og utrolig sliten, var det med svært tunge hjerter vi pakket baggene og vendte snuten tilbake til våre studiebyer og tidenes blåmandag.

For en helg, for et eventyr! Det er trist det er et år til neste gang! Tusen takk til alle som har gjort denne helgen så bra. Takk til alle foredragsholdere, takk til Eva and the Heartmaker og takk til alle deltakerne. Det er dere som gjør denne helgen så utrolig verdt å planlegge!

IMG_9013