Gjesteblogg: ANSA-hilsen fra Portugal!

Vi er i dag 25 land i ANSA-familien. Men det betyr ikke at vi ikke har engasjerte medlemmer verden over. En gjeng av disse finnes blant annet i Portugal, og de har skrevet et gjesteinnlegg for å fortelle litt om hvor fANSAtastisk det er å studere der! God lesing.

8

1

Jeg heter Martine, er 27 år og tar en master i International Business på Católica Lisbon. Jeg har bodd i Lisboa i over tre måneder nå og trives som plommen i egget. Jeg skal være her i syv måneder til og gleder meg maks. Byen er så levende!

Lisboa er både hovedstaden i Portugal og landets største by. Den er vakker og levende og kan by på mange opplevelser som passer alle interesser. Den har et yrende uteliv med restauranter, klubber og barer. Arkeologer har grunnet spor fra bosetninger datert 1300 før Kristus. Den har historie vi alle kjenner til som for eksempel Vasco Da Gama og romertiden. Den har arkitektur fra alle verdenshjørner og er i seg selv utrolig sjarmerende. Den ser ikke ut som en moderne storby, men fungerer som en.

7

Om Lisboa:

10I de forskjellige bydelene har man forskjellige tilbud. I Bairro Alto og Chiado har man de hotteste restaurantene og barene. I Oriente har man et området kalt Expo som er av helt moderne stil med en lang strandpromenade, Europas største akvarium og et storslått kjøpesenter. I den eldste bydelen Alfama, hvor jeg bor, har vi trange brostensbelagte gater, smug med gamle trikkelinjer hvor den berømte tram 28 fortsatt kjører. Her er slottet som ruver over byen og noen av byens fineste utsikt og solnedgangspunkter.

6

Ikke bare er Lisboa en vakker og livlig by, den har et fantastisk klima og strender rett i nærheten. De nærmeste ligger 30 minutter unna med buss eller tog og det koster ca 4 Euro t/r. Det minner meg om enda en utrolig bra egenskap. Lisboa er en billig by. Det er billig å bo, spise, drikke og å oppleve. På den måten er det perfekt å være student fra Norge.

9

Jeg bruker fritiden min på å ha eller være i middager hos nye venner, gå ut å spise og på bar, gå turer og oppdage byen, reise til steder rundt Lisboa og jeg trener på det fineste treningssenteret noensinne!

 

 

 

Ikke nøl.  Reis ut. Reis til Lisboa!

3