Presidenten: 6 dager igjen..

1480597_10152044673695630_1622434320_n

Det er 13 desember og 11 dager igjen til jul. Det er jo noe å juble for i seg selv. Men det som virkelig får meg til å smile fra øre til øre i dag, er at det kun er 6 dager igjen til ANSAs Karrieredag 2013!

Jeg hører i blant et argument om at man ved å velge å ta utdannelsen sin i et annet land kan gå glipp av muligheten til å bygge nettverk i Norge. Fra mitt ståsted er det få påstander jeg har kommet borti som har vært mindre korrekte enn denne. I løpet av mine fire år som student i Australia skaffet jeg meg kontakter fra hele verden! Jeg har bekjente på alle kontinenter, og hva jeg hvert fall selv anser som et globalt nettverk. Da jeg ikke er den eneste fra vårt lille land som har valgt å studere ute, består dette nettverket selvfølgelig også av nordmenn. Ergo så har jeg ikke gått glipp av noe som helst nettverkrelatert ved å velge utenlandsstudier. Men man kommer ikke vekk fra at det selvsagt også er av stor nytte å ha en tilknytning til arbeids- og næringslivet her i Norge. Og det er derfor ANSAs karrieredag er så genial! Dette er dagen hvor alle utenlandsstudenter får muligheten til å møtes, bli kjent og bygge nettverk. Med hverandre, og med bedrifter som er spesielt ute etter den kompetansen vi utenlandsstudenter har.

SAM_4552

Og som ikke dette er nok grunn til å sette av neste torsdag og bli med på moroa, så kanskje du blir fristet av dette: Det kommer også noen særdeles inspirerende foredragsholdere. Det er mange utrolig dyktige og kompetente mennesker som valgte likt som dere, de tok utdannelsen sin i et annet land. Jeg gleder meg stort til å høre administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, åpne Karrieredagen. Jeg har truffet henne ved flere anledninger, og hun er en utrolig dyktig kvinne med en unik innsikt i det norske arbeids- og næringslivet. Selv studerte hun i USA og Frankrike, og jeg ser frem til å høre hennes perspektiver på viktigheten av internasjonal kompetanse i sektoren. Yvonne Fosser kommer også, hun er HR-direktør i HP Norge og generelt sett en meget motiverende dame. Det blir interessant å høre hennes foredrag om ledelse og fremtidsperspektiver. Innspill det blir fint å ta med seg videre. Det kommer jo (dessverre) en tid for oss alle, hvor man må gå videre fra det fantastiske livet som utenlandsstudent.

Sist, men ikke minst, blir det utrolig stas å se Jonas Gahr Støre på scenen. Med sine erfaringer er jeg utrolig spent på å høre hva han tenker om verdien av å studere i utlandet. Han studere selv i Frankrike, og har tilbragt en periode ved Harvard. Håper også at han forteller litt om sin tid i ANSA – visste dere at han satt i ANSAs Hovedstyre i 1983/1984?

jonas

På grunnlag av sitt engasjement i organisasjonen, ble Støre invitert til å holde en festtale på ANSAs 50års jubileum i 2006. Et av hans sitater fra den talen var så godt syns jeg, at jeg har lyst å dele det med dere:

Studer det du vil ha – ikke det en tidvis etterspørsel sender signaler om. Det er kunnskap, erfaring og nysgjerrighet som teller – og det er få som får en bedre kombinasjon av nettopp dette enn utenlandsstudentene!

Jeg håper å treffe så mange som mulig av dere på Folkets Hus neste torsdag, og at dere blir med på ANSAs førjulsfest på Fisk & Vilt fra klokken 15. Bedre start på julen kan i hvert fall ikke jeg se for meg!

Mer informasjon om Karrieredagen finner du her.