ANSA Østerrike: Julehelsing frå Wien

Det relativt nye styret ANSA Østerrike på landsmøtet i Salzburg i Oktober
Det relativt nye styret ANSA Østerrike på landsmøtet i Salzburg i Oktober. Fv: Anne, Eleni, Miriam og Tina

Hallo til alle frå vakre Wien! Vi i ANSA Østerrike kosar oss no ‘gløgg’ ihel med førjulsførebuingane våre, sidan Wien er på sitt beste no i november og desember. Byen har blitt gjennompynta, og det er mange fantastisk flotte julemarked rundtom i byen, som turistane blir bussa inn til i store mengdar. Me i styret har plukka ut våre favorittar, og her kjem nokre bilete for å vekka julehygga hos dykk alle!

Anne sin favoritt: Altes AKH

2012-98

Kommentar fra Anne: I seg selv er det tacky, kommersielt og sjelløst. MEN: Det befinner seg i hagen til det gamle sykehuset i Wien, som nå er universitetseid. Ikke bare kommer man seg fra forelesning i en av de fine gamle obduksjonssalene til den første punschboden på under 15 sekunder, men man får også daglig med seg oppbyggingen og pyntingen før de åpner i november. Instant julestemning!

Eleni sin favoritt: Spittelberg

2012-101

Kommentar frå Eleni: Stemning, koselig, ikke overfyllt av turister, god mat, mindre kitsch, fine kopper, god punsch 🙂

Miriam sin favoritt: Rådhusplassen

2013-11-27 20.24.49

Kommentar frå Miriam: Rådhusplassen er et skikkelig turistjulemarked, med masse glitter, lys, musikk og kitsch, helt perfekt for julestemning! Det ligger også nærme universitetet og derfor er det automatisk at vi ofte går dit etter forelesninger. Det er ikke så mye å kjøpe der, men man kan drikke deilig punch og spise alt mulig østeriske kakerariteter! Det ser helt utrolig fint ut der når det er mørkt ute med rådhuset i bakgrunnen og så er det liksom alltid varmt der, pga menneskene og lysene og all matlagingen.

Tina sin favoritt (akkurat no): Karlsplatz

2012-127

Tina sin kommentar: Det er mange turistar på Karlsplatz og, men det er nesten umulig å unngå. Eg likar det på grunn av karusellen som er bygd av gammelt skrap (som må trekkast manuelt) og selfølgelig på grunn av Karlskirche. 🙂

 

Wien er den perfekte byen i Desember – så nok ein grunn til å komma på besøk hit. 😉

God Jul!