ANSA Frankrike: Tilbakeblikk på NFF 2013!

Nå som julen nærmer seg og kulden som smått begynner å krype inn over oss, tenkte vi å se litt tilbake på høsten som har vært. Tradisjonen tro ble det arrangert Norsk Fransk Forum i Frankrike. Norsk-Fransk forum som gikk av staben 9. november slo alle tidligere rekorder med over 100 deltakere!

Nytt på NFF i år var blant annet vår hovedsponsor Total Norge som var med på i gjøre arrangementet mulig. Arbeidet med å få en sponsor var en del av forrarbeidet til NFF, og noe vi begynte med allerede før sommerferien i år. En masse telefonsamtaler og en god del timer gikk inn i å lokke ned bedrifter til Toulouse for å møte flinke og motiverte studenter.

Arbeidshjernet
Styret i gang med arbeidet til NFF tidligere i sommer

Det første vi stusset på: Hvordan skal vi egentlig gi få lokket disse bedriftene ned? ”Halla Google Norge! Lyst å bli med på forum i Toulouse?”. Nei, det var kanskje ikke helt slik det måtte gjøres.

Omsider fikk vi dreisen på det, og leder  Finn og nestleder Karoline fikk samlet både vår hovedsponsor Total Norge og headlinerene BEKK Consulting, Cap Gemini og Schlumberger.

Etter dette ventet arbeidet med å skaffe restaurant, hotell og lokaler begynne. Kledd i skjorter og skjørt gikk vi fra forhandlig med hoteller til prøvesmaking på restauranter og omvisninger til lokaler. Gjett om det var kult! Samtidig vil vi utfordre alle frankofoner om å prøve å forhandle avtaler på fransk. Glem det du lærte i ”Chouette Nouvelle” og ”Contours” på videregående, dette var ganske ”ardcore” (med stum h).

Samtidig måtte vi ikke glemme å invitere deltakerene. De måtte jo også fristes med godsaker.Vi rullet i gang propagandamaskineriet og laget en reklamefilm med diverse godbiter og klipp fra Toulouse. Resultatet ser du under.

For at det hele skulle få den riktige ”look’en” vi var ute etter, fikk vi i tillegg organisert en liten fotoshoot med over 10 gutter og jenter i stram uniform. Bildene ble kjempekule! Og med god hjelp fra ANSA Sveits, Italia, Spania og Benelux, fikk vi spredt budskapet til enda flere medlemmer i Europa. Vi var mildt sagt fornøyde da vi så påmelde deltakere fra både ANSA Belgia, Nederland, Danmark, Sveits og Spania.

Fotograf: Christoffer Dybendal

Den siste perioden gikk vi noen hektiske dager i møte. Gjester måtte losjeres, gaver kjøpes, foredragsholdere hentes, deltakerheftet skrives, navnlapper ordnes… Bref, dagene suste forbi. Selv om det meste gikk slik vi hadde planlagt, hadde vi noen overraskelser. Kvelden før den store lørdagen, hadde vi ikke nok poser til alt av freebies vi skulle gi ut. Dermed gikk ikke lang tid før vi var i nye forhandliger inne på fastfood restauranten Asian Canteen får å få kjøpt noen kasser med papirposer.

forsidefrANSA3_13

Resten er historie. Lørdagen 9. november var endelig der, og arrangementet fikk begynne. Foredrag, bedriftspresentasjoner, mingling og stands fulgte dagsen før en flott bankett lørdag kveld. Mer om selve helgen kan du lese i vår nyeste utgave av .frANSA. Klikk på bildet til høyre!

Med det takker vi alle som var med for en fortreffelig helg. Vi ønsker også alle en riktig jul og god nyttår!

Hilsen alle i ANSA Frankrike!

instagram_host