ANSA Singapore: En liten hilsen fra Asia

Heisann!

Da var det på tide med et lite innlegg fra oss i Singapore. Etter en hard og lang eksamensperiode i ekte asiatisk stil er det endelig juleferie. Til tross for mye tid til studier, som for øvrig er av veldig god kvalitet, har vi også opplevd mye moro i løpet av høsten.

Singapore er en utrolig kul by å studere i. Det er alltid noe som skjer, og aldri tid til å kjede seg. For de som er glad i shopping og mat er landet et paradis. Det er masse shoppingsentre her, og du finner mat fra hele verden. På hvert gatehjørne er det cafeer, restauranter og food courts, eller hawker centers som de kalles her, i alle prisklasser. Når det kommer til uteliv, er det helt veldig bra med flere steder som tilbyr panoramautsikt over hele byen.

 

Du blir kjent med mange nye kulturer i Singapore, men samtidig er det et vestlige preg over landet som gjør at det ikke føles så ukjent allikevel. I tillegg har Sjømannskirken alltid dørene åpne for de som kanskje savner Norge litt. Sjømannskirken har også arrangert studentmiddag en gang i måneden med tradisjonell, god norsk mat. Gjennom hele året er det også grøt hver lørdag, og vafler og kaffe står alltid fremme. Utrolig hyggelig.

27.november arrangerte vi i ANSA i samarbeid med Sjømannskirken julebord for alle norske studenter, og hele 75 glade nordmenn stilte opp. Sjømannskirken serverte nydelig julemat-buffé og riskrem og pepperkaker til dessert. Det skulle godt gjøres å ikke bli stappmett. Etter den fantastiske middagen var over, stod en buss klar og tok oss med videre ut på byen hvor vi fortsatte festlighetene. Vi endte alle opp på 1Altitude som er en kjempekul skybar på toppen av en 63-etasjes høy bygning. Det ble utrolig god stemning, og alt i alt et svært vellykket julebord.

Men – det som er det absolutt aller beste med å studere i Singapore, er alle de fantastiske  reisemulighetene man har. Landet ligger i hjerte av Sørøst-Asia med kort vei og billige flybilletter til uendelig med eksotiske destinasjoner. Folk reiste før skolestart i sommer, i recess week (høstferien), mange langhelger og etter eksamen nå til jul, og reisemålene har vært mange. I løpet av høsten har studenter reist til steder som Bali, Gili, Borneo, Vietnam, Thailand, Kambodsja, Laos, Filippinene, Hong Kong, Japan, Kina, Taiwan, Myanmar, Malaysia, Australia, India, Sør Korea – for å nevne noen. Det er så utrolig mange muligheter, og lavprisselskapene nærmest kaster flybilletter etter deg.

Folk har tatt dykkerlappen, noen har svømt med hvalhai, ridd på elefant, surfet, snorklet, lekt med aper, kjørt scooter, vannscooter, hoppet strikk, bodd på skitne backpacker hotell og fine resorts, og selvfølgelig badet masse, jobbet med brunfargen og skapt uendelige kule minner.

Konklusjonen er altså at Singapore er det perfekte sted å studere for de som er glad i reise og har lyst til å oppleve nye ting, se fantastiske steder og møte spennende mennesker.

Vi i ANSA Singapore ønsker dere alle en fantastisk fin jul og et godt nytt år enten det blir i Norge, i Singapore eller et annet eksotisk sted. 🙂