ANSA Tyskland: Styremøte i Hamburg

Denne helgen ble ANSA Tysklands første fysiske styremøte for perioden 2013/14 gjennomført. Hamburg i Nordtyskland var møtestedet og reiserutene var fra henholdsvis Düsseldorf i Vesttyskland (Henning), München i Sørtyskland (Vemund og Peter) og Frankfurt an der Oder i Østtyskland (August). Da ingen av styremedlemmene hadde noen overbevisende kunnskap om byen, ble det benyttet lokale studentkontakter for å samle tips om hvordan utnytte helgen best mulig. Helgen ble derfor innledet i 20Up, en særdeles velutstyrt bar i tyvende etasje på Empire Riverside Hotel med utsikt utover havnen i Hamburg. Atmosfæren og utsikten forsvarte de norske prisene i baren, og vi satt igjen med en positiv opplevelse da vi forlot hotellet i 22-tiden.

Sjømannskirken i Hamburg hadde tidligere i vinter(høst?) invitert oss på julegrøt lørdag ettermiddag. Vi skulle få vafler og kaffe, og få benytte oss av biblioteket deres som møterom. Vi var derfor ikke i tvil da vi bestemte å tilbringe lørdagen der, og klokken 11 lørdag morgen ble vi altså møtt av prest Vidar Svarva i døren. I større grad enn på Skypemøtene vi har hatt tidligere, ble det lørdag vist et glødende engasjement blant styremedlemmene. Å ta seg en ubemerket nettavispause ble plutselig svært vanskelig, og det ble derfor diskutert og planlagt i god tysk stil. Det kan garanteres at planene som er lagt for fremtiden i ANSA Tyskland er svært gode og bærekraftige. Nå faller det kun på gjennomføringen. Men ulikt den nye flyplassen i Berlin, akter vi å gjøre oss ferdige.
ImageImage

Her jobbes det knallhardt

Som tidligere implisitt skrevet fikk vi en liste med restauranter og andre anbefalinger før vi tok turen mot Hamburg. Da restaurantene i hovedsak var av den populære sorten, ble vi i likhet med Christian Bales rollefigur Patrick Bateman i filmen American Psycho, tilnærmet ledd ut, da vi forsøkte å reservere et bord kun en uke i forveien. Men tyske som vi nesten er, ga vi ikke opp, og fikk til slutt reservert et bord på restauranten Old Commercial Room, som beleilig nok lå i nærheten av sjømannskirken. Det kan bekreftes at 3/4 av ANSA Tyskland forertrekker Black Angus steak, ettersom kun Vemund valgte noe annet som hovedrett. På besøk i fiskebyen Hamburg ville det blitt for dumt å ikke nyte havets kjøtt, og det ble derfor bestilt en kremet hummersuppe til forrett. Det ble konsumert(les: nytt) en leken og allsidig Amarone til måltidet, som kanskje bar preg av den var litt ung(2008).  ImageImage

Hygge

ImageImage

Forrett og hovedrett. Ikke skyt fotografen

I Hamburg studerer det flere nordmenn, og det var svært hyggelig at de inviterte oss med til Reeperbahn etter middagen. En ting er å få forespeilet en helg i byen, noe annet er å gjennomføre den med lokale “guider”. Tidligere KP-ansvarlig Annette Palm som har flere år bak seg i byen tok oss først med til baren EAST, hvor klientellet spriket fra unge billedpene damer til voksne (tilsynelatende likvide) menn, men gjerne i samme følge. Innredningen var meget delikat og hadde visstnok mottatt diverse priser av den grunn. Det gikk rykter om at en nordmann, Ole Halvorsen og hans liveband Wild Touch skulle spille denne lørdagen. Dette ville vi se, og vi fant til slutt veien etter en omvisning i en av Reeperbahns mange sexbutikker, og en forbispassering av det velkjente prostituerte kvarteret, hvor vi kun ville observere nordtysk kultur. Konserten innfridde alle forventninger, og toppet seg da den norske vokalisten dro i gang Dum Dum Boys Splitterpine foran en full(les også: mange mennesker på et lite areal) bar. Etter konserten kom vi i kontakt med Ole Halvorsen som selv ytret at han ønsket å opptre på vårt neste ANSA-møte! Full uttelling med andre ord.

Image

Vi er svært fornøyde med helgen som var, og ønsker å takke alle som bidro!

Hilsen webansvarlig August Harto og resten av styret.