ANSA IRLAND: JULEHILSEN OG PRESENTASJON AV DET NYE STYRET

Hei ANSA!

Her i Irland er det endelig juleferie for alle. De siste universitetene sluttet skolen i går kveld og de fleste tar turen hjem til Norge. Det har vært et spennende år for ANSA Irland. Siden sommeren har det vært Pub Crawl i Dublins gater, julepub og selvfølgelig landsmøte.

Viking Pub Crawl i Dublin

Det har vært et generasjonsskifte her i Irland, med et nytt styre som inkluderer mange ferske studenter. Vi bruker anledningen til å presentere oss. Alle styremedlemmer har skrevet det viktigste om seg selv og Dublin.

Enjoy

Landsleder: Axel Emil Nissen-Lie, 20 år fra Asker

Hei! Jeg var i oktober så heldig at jeg fikk sjansen til å tre inn som landsleder i ANSA Irland. Det har hittil vært helt fantastisk og jeg føler meg utrolig privilegert som får muligheten. Jeg studerer medisin ved Royal College of Surgeons i Dublin, hvor jeg går medisin på kursets andre, men mitt første år. Dette er en ganske unik mulighet man har i Irland om man tok relevante fag på videregående, som gjorde det veldig attraktivt for meg. Jeg har aldri vært et sted med mer vennlige, åpne mennesker og et så bra studieliv. Jeg ser kun fram til å bli her de neste 5+ årene av mitt liv, men gleder meg veldig til en juleferie i Norge.

Favorittøl: Smithwicks

Nestleder: Mariell Wilhelmsen, fra Bergen

Ferdig utdannet førskolelærer med vekt på kunstfag. Er comenius teacher assistant på en barneskole i Dublin. Studerer norsk lese- og skriveopplæring på høyskolen i Volda. Planen etter dette året er å jobbe som førskolelærer i Norge.

Favorittøl: harp

Økonomisjef: Ingvild Vatn Andersen, 22 år fra Trondheim.

Image
Ingvild er faktisk ùtnevnt bakeansvarlig i ANSA Irland. Her er premien for å finne mandelen på julepuben 14. Desember

Har alltid likt Irland veldig godt, så da jeg fikk muligheten til å forlate mitt elskede Trondheim for å bo i Dublin tok jeg springfart og flytta hit (Nei, favorittfilmen min er ikke P.S. I love you, selv om Gerard Butler er ganske ok å hvile øya på). Jeg studerer økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen i Trondheim (tidligere Trondheim Økonomiske Høgskole, dere kan tro vi er stolte!). Tar andre året på bachelorgraden min ved Dublin Business School og trives veldig godt her!

Favorittøl: Hvis jeg ikke sier Dahls slipper jeg ikke inn i Trøndelag igjen. JEG ELSKER DAHLS, HØRER DERE TRØNDERE?

Sekretær: Frida, 20 år fra Oslo

Studerer Politikk, filosofi, økonomi og sosiologi ved Trinity College Dublin

Favorittøl: Jobber med å like Guinness, men må si at en kald Corona vinner.

Styremedlem: Una, 19 år fra ‘det blie Sørland’.

Begynte på en Bachelor i Psykologi på Dublin Business School nå i høst. Var først og fremst spontanitet som gjorde at jeg dro til Irland. Har heldigvis ikke oppdaget noen grunner til å angre fram til nå. Fordelene med å studere på den grønne øya er mange; For eksempel så har jeg ikke nudler til middag hver dag, ettersom å leve og bo her er billigere enn i Norge (ikke at det skal så mye til..). Videre kommer engelsken (med irsk aksent om man er heldig) virkelig på plass.

Fun fact: I Dublin finner du like mange gingers som du finner puber, altså en på hvert gatehjørne.

Favorittøl: Ehm..eh.. Guinniess?

Styremedlem: Thea Holland, 20 år fra Asker

Mitt navn er Thea Holland og jeg går mitt første år på psykologi ved Dublin Business School. Jeg tar for øyeblikket en bachelor og har planer om å ta en Phd i klinisk psykologi så snart jeg er ferdig. Det vil si at jeg mest sannsynlig blir i Dublin i 6 år.

Grunnen til at jeg dro til Dublin er for det første at skolene her er veldig billige i forhold til resten av Europa. Samtidig synes jeg Dublin er en utrolig fin by. Den er som en storby, men samtidig veldig liten så man føler seg fort hjemme her. Det jeg liker best med Dublin må være atmosfæren og hvor åpne folk er her. Det er mye publiv og det veldig lett å få seg gode venner. Irer er generelt veldig åpne og glad i nordmenn.

Favorittøl: Coors, den er veldig lys og ganske lett så man blir ikke stappmett av en slurk.

Styremedlem: Kathrine Berggrav,

Studerer i likhet med Axel medisin ved Royal College of Surgeons, men er litt lengre opp i studiene(4th med). Det er fordi jeg allerede har en grad i biologi fra The University of Edinburgh, noe som gjorde at jeg gjennom Graduate Entry slapp deler av kurset.

Favorittøl: Rødvin?

Det var alle! Vi ser fram til et nytt semester med masse ny morro! Til ANSA UK: Vi gleder oss helt vilt til dere kommer hit 14.-16. Februar. Det kommer til å bli årets event.

Image
Mesteparten av styret,, vår maskot(sjef) Christoffer Korvald og andre medlemmer

God jul fra alle oss i ANSA Irland!