ANSA USA: Winter Games 2014

Bilde

Siste helgen i januar samlet vi over 90 nordmenn fra USA og Canada til Winter Games i Breckenridge, Colorado, for å varme opp til OL, men ikke minst for å en gang for alle avgjøre hvem som er best i vinterleker: Canada eller USA?

Det er jo ingen hemmelighet at tittelen som beste vinterland står høyt, mange mener til og med at Winter Games er en viktigere enn OL, men det kan vi selvsagt ikke uttale oss om (selvsagt er det det!).

Bilde

I år fikk vi med oss ingen ringere enn gutta i Moods of Norway på laget, så det var ikke bare heder og ære som ventet på vinnerne, det var også masse fresht Moods-stasj.

Bilde

Bilde

Konkurransene ble dratt i gang på fredag kveld med den harde øvelsen langrennssprint på alpinski. 8 mannfolk stilte til start, og etter noen harde kvalifiseringsrunder med høylytt skriking om juks og fanteri, stod Jesper Solberg og Jens Christian Løvenskiold på startstreken for å representere henholdsvis Canada og USA i finalen. Ikke overraskende gikk seieren overlegent til Løvenskiold og USA.

Seieren ble feiret på Cecilia’s etter ordtaket: “Helt om dagen, helt om natten”!

BildeBilde

Lørdagen ble innledet med 20 centimeter pudder i løypene, og etter oppvarmingsturer til 3900 meters høyde for å bade i nevnte pudder, var det på tide med helgens hovedkonkurranse: Moods of Norway Slalom Challenge.

Bilde

Parallellslalom med sudden death avgjorde de innledende rundene, og selv om sola glimtet med sitt fravær holdt tilskuere og deltakere humøret oppe. Mette Charlotte Horn Bull stod igjen som en soleklar vinner i dameklassen, imens Ramus Wikborg hadde et imponerende sett med renn (han vant en av rundene på en ski!) som til slutt førte til seier i herreklassen.

BildeBilde

Denver Broncos var selvsagt representert i bakken.

BildeBilde

Bilde

Bilde

Bilde

Etter afterski, jacuzzi og mer afterski, inntok delegasjonen Jade Garden i hovedgaten i Breck. Æresprisen for beste kostymer for helgen gikk til Ivar Lycke og Jens Christian Løvenskiold (som stilte til start i kanin og ulvekostyme), men viktigst av alt: USA ble utnevnt til den suverene VINNEREN av Winter Games 2014.

Tusen takk for en fantastisk helg! Vi sees neste år!

‘Murrrica!