Fagseminaret i Praha

Ja, dere; Godt nyttår, og godt nytt semester! Håper dere har fått ladet opp batteriene både til det faglige dette semesteret kan by på, og ikke minst til alle fantastiske ANSAarrangementer rundt om!

Det jobbes for tiden med å gjøre Fagseminaret i Praha 2014 så bra som overhode mulig for både meg og deg! Vi som sitter i diverse utvalg og komiteer for fagseminaret gleder oss så ufattelig til dette Fagseminaret går av stabelen, fordi vi vet hvor mye bra vi har i vente!

Hør bare på dette:

Underholdning: 

Alle Fagseminar med respekt for seg selv bringer the “A-game” når det gjelder å booke underholdning, og i år er intet unntak. Fjorårets besøk fra Kaizers Orchestra ga oss blod på tann, og vi inviterte Terje Røthing og Skambankt til Praha! Undertegnede gleder seg spesielt mye, og kanskje gjentas suksessen fra Brattvåg 2007, da en rosa truse ble hengende på gitarhodet til Røthing i to hele sanger. Man kan jo drømme! Som om ikke Skambankt var nok i seg selv kommer også de selvutnevnte fedrene til norsk hip hop til byen! Karpe Diem entrer scenen på Roxy på lørdagen, og gjør seg klar til å spille sin livs beste konsert!

karpediem-e1282342401880

I tillegg til disse to formidable bandene, kan vi også friste med cruising langs Vltava på fredagskvelden. Der kan man kose seg med noen edle dråper og nyte fantastiske Praha “by night”.

Overnatting:

Vi skal tilbringe helgen på lukseriøse Corinthia Hotel. Hvorfor ikke starte helgen med å skjemme seg bort på hotellets velværesenter? Eller kanskje skal man spare denne godbiten til søndagen for å gi helgen en absolutt verdig avslutning? Få ting kan vel neppe måle seg med en liten massasje for å pleie den lette hodepinen fra lørdagskvelden. Eller vil du kanskje heller svette ut gammel moro på hotellets treningssenter? Det er opp til deg!

 Forelesere Medisin:

Erik Fosse – hvem kjenner vel ikke dette navnet? En av “vestens eneste øyner” under bombingen av Gaza i 2008/2009. Sammen med en rekke andre leger gjorde han en heltemodig innsats for den palestinske befolkningen og reddet mang et liv på Al Shifa sykehus. Dette er dog ikke første gangen Fosse har måtte benytte seg av primitive midler for å redde liv – helt siden sent på 70-tallet har han arbeidet med krigsmedisin i  blant annet Afghanistan. Å høre Fosse forelese er sterkt og gripende, men også dypt inspirerende.

Trond Markestad –  Vi kjenner han som tidligere leder av etikkrådet, og han har i det siste vært aktiv i debatten om reservasjonsrett for fastleger. I tillegg er han ridder, dette på grunn av sin enestående innsats og ekspertise innen nyfødtmedisin. På begynnelsen av 90-tallet revolusjonerte han nyfødtmedisinen i Norge, med sin anbefaling av ryggleie for våre aller minste. Med dette reduserte antall krybbedød seg drastisk de følgende årene!

Thore Langfeldt er psykolog og sexolog, og åpnet Instituttet for klinisk sexologi og terapi i 1989. Han har gjort seg spesielt bemerket gjennom å reise rundt og forelese om pedofili som psykisk ledelse, akkompagnert av sin pedofile pasient. I år skal han forelese om barn og seksualitet, dette blir spennende!

Ingvard Wilhelmsen.last ned Denne ringreven innen fagseminar ville også ta turen til oss, noe vi er svært takknemlige for! De som allerede har opplevd Wilhelmsen vet at vi har noe godt i vente. Han har åpnet den eneste hypokonderklinikken i Norge, og gjennom egne erfaringer og med et humoristisk skråblikk gir han fantastisk engasjerende og artige foredrag!

Anne Berit Guttormsen er anestesioverlege og leder for Brannskadeavsnittet på Haukeland sykehus i Bergen, hvor de får inn de mest alvorlige brannskadetilfellene. Guttormsen foreleser også for studentene i Bergen, og har holdt foredrag om brannskader og behandling for ANSA tidligere.

Anette Hylen Ranhoff tar utfordring om å lage et sexy og spennende foredrag om geriatri på strak arm, og vi gleder oss til resultatet. Det er ingen tvil om at vi trenger mange geriatere, og Ranhoff kommer på plass i Praha for å fortelle oss hvorfor vi burde velge denne retningen!

Jeg har sikret billetten min allerede, har du? Hvis ikke; løp og kjøp!

-Marianne

(til veterinærstudenter; oppdatering følger!)