ANSA Japan: Sumodag uten sumo

 

Bilde

Dette er det som skjedde da ANSA Japan skulle arrangere sumodag i januar i år: alle billettene var utsolgte. Etter litt google-etterforskning fant vi en plan B: Furusato matsuri i Tokyo Dome.

 

Bilde

Furusato matsuri er en nidagers festival hvor man kan se oppvisninger fra flere andre japanske festivaler. Tokyo Dome, eller The Big Egg, er egentlig et baseball-stadium med plass til 55000 tilskuere, men for anledningen var deler av banen blitt gjort om til gater hvor man kunne kjøpe suvenirer, festivalmat og diverse andre ting.

Bilde

Etter at vi hadde vært på festivalen, dro vi til Moomin Bakery & Café i Tokyo Dome City for å spise.

Bilde

Mummitroll er populære skapninger i Japan, og det finnes flere kafeer med Mummi-tema i Tokyo. Kafeen i Suidobashi var absolutt verdt besøket!

BildeBilde

På slutten av dagen dro vi en liten tur innom den nyåpnede Kit Kat-butikken i Ikebukuro. Her kunne den sjokoladelystne kjøper velge mellom tre forskjellige, eksklusive smaker – så lenge man ville gå for den ene av de tre som ikke var utsolgt.

Bilde