ANSA SPANIA: Livet som student i Spania

Her i Spania er vi godt i gang med våren, og i takt med at gjennomsnittlig antall solskinnstimer er på vei oppover, nærmer det seg også deadlines og tidsfrister både for de som allerede er studenter, og de som har lyst til å bli det!

Siden det er flere søknadsfrister ved studiestedene i Spania i løpet av de neste ukene og månedene, får vi mange henvendelser fra nordmenn som vurderer å bestille en enveisbillett til Spania og starte et nytt kapittel: livet som student i Spania.

Ett av de spørsmålene vi oftest får er, “hvordan er det å være student i Spania?”. Dette er et spørsmål det er utrolig vanskelig å svare på, da det spørs hvem man er, hvor man er, og hva man studerer. For å danne oss et bilde over hva ANSA Spanias medlemmer synes er det beste med studentlivet i Spania, har vi samlet inn noen ord som vi har gleden av å presentere i ordskyen under:

ANSA Spanias wordcloudSom du kan se er det et par ting de fleste av oss som studerer her er enige i. Den evige duellen mellom Barcelona og Madrid fortsetter, og det kan se ut som Madrid i dette tilfellet trakk det lengste strået. Det er dog verdt å nevne at også byer som Sevilla og Granada gjør sin entré i ordskyen.

Byrivalriet til tross, det er noen fellesnevnere for livet som student i Spania. La oss ta en nærmere titt:

  • billig – ja, det er veldig billig å være student her. Ting man ser på som luksus i Norge, for eksempel å spise ute, er en fullverdig del av hverdagen for en norsk student i Spania
  • siesta – etter flere timer med forelesninger tidlig på dagen er det vel ingenting bedre enn å ta seg en liten cowboy-strekk på ettermiddagen?
  • fiesta – utelivet i Spania er nok noe av det første man forelsker seg i med dette landet. Her er det virkelig noe for enhver smak.
  • mañana (mañana) – “mañana mañana” er et uttrykk som gir en ganske stereotypisk fremstilling av spanjolenes holdning til punktlighet. “Hvorfor gjøre i dag noe vi kan gjøre i morgen?”
  • flamenco – trenger vel ingen nærmere forklaring?
  • ANSA – sist, men desidert ikke minst. At ANSA kommer såpass høyt opp på listen varmer en ANSA-ildsjels hjerte (selv om det strengt tatt ikke er nødvendig, da det var 19 grader og skyfri himmel her i dag…).

Hvis du fortsatt ikke er overbevist, så oppsummerer en av våre medlemmer det slik:

“Mitt halve år i Spania og spesielt her i Sevilla har vært en oppvekker preget av å leve i øyeblikket og følge drømmene innenfor kunst, musikk og det å lære språk. Jeg føler meg veldig priviligert og takknemelig for å ha fått innblikk i den rike kulturen preket av hyggelige og høflige mennesker med en avslappende og behagelig holdning til livet.”

Nå som du VET at du vil studere i Spania har du antakeligvis en del praktiske ting du lurer på. Hva enn det skulle være – send oss en epost! – du finner kontaktinformasjonen vår i venstre kolonne på vår nettside: www.ansa.no/spania .

Vi håper vi kan ønske deg velkommen til verdens desiderte beste land – både å studere i, å bo i, og å være norsk i.

¡Bienvenido a España!

Un abrazo,
Jonas
Landsleder, ANSA Spania
på vegne av ANSA Spanias landsstyre