ANSA Spania: Toledo!

Trykk på bildet for å se det i større format - det er verdt det!

Toledo er en av mange destinasjoner som står på menyen når en madrileño vil på søndagstur. Byen ligger kun 70 km unna Madrid og nås enkelt med bil eller buss (fra Plaza Elíptica går det direktebusser hver halvtime). Byen er et yndet turistmål av mange årsaker: sin idylliske stemning, fascinerende arkitektur og ikke minst sin prominens i Spanias historie.

Toledo er på folkemunne kjent som «La Ciudad Imperial» (Den Imperiske by) da Carlos I av Spania valgte å ha hoffet sitt her under sitt velde som Carlos V del Sacro Imperio Romano Germánico (Karl V av det tysk-romerske rike). Med sin strategiske beliggenhet på toppen av en høyde og omkranset av elven Tajo til øst, syd og vest er det kanskje ingen overraskelse at adelen valgte byen som sitt hjem.

Kjært barn har mange navn: Toledo er også kjent som «La Ciudad de las Tres Culturas» (Byen med de tre kulturer) på grunn av sameksistensen mellom kristne, jøder og muslimer gjennom byens historie. Det er flust med eksempler på dette i byen, men i hovedsak kjennetegnes det kristne Toledo ved katedralen Catedral Primada Snata María de Toledo; det jødiske Toledo ved synagogene og det jødiske nabolaget Barrio de la Judería; og det muslimske Toledo ved de smale gatene, den tette bebyggelsen, og byggverk som den tidligere moskeen «La mezquita del Cristo de la luz».

En tur til Toledo nytes best om man ikke planlegger noe på forhånd og tar livet som det faller seg. Hvis solen skinner en søndagsmorgen kan du trappe ned stressnivået noen hakk – i kjent spansk stil – og sett kursen mot Toledo. Ved ankomst med buss anbefaler vi å følge saueflokken av turister til man kommer inn i gamlebyen. Herfra er det beste å vandre gjennom byen uten mål og mening.  Hvis du har lyst på en suvenir fra Toledo kan vi informere om at byen var beryktet for sin stålproduksjon og sverd og våpen for alt fra Hannibals hærer til de romerske legionærer ble produsert her. ANSA Spania tar selvfølgelig intet ansvar for eventuell konfiskering eller arrest som følge av et kjøp, og vi er også ganske sikre på at ANSA-forsikringen ikke dekker dette.

God tur!

Studere i Toledo

Hvis du vil studere i Toledo bør du være forberedt på å ta hele studiet på spansk, da det eneste lærestedet som tilbyr studier støtte av Lånekassen er Universidad de Castilla-La Mancha, hvis studietilbud er på spansk. I Toledo kan du blant annet studere:

 • Humanidades y Patrimonio
 • Ciencias Ambientales
 • Bioquímica
 • Enfermería
 • Fisioterapía
 • Ciencias de la Actividad Física y del Deporte
 • Doble Grado en Derecho-Administración y Dirección de Empresas
 • Administración y Dirección de Empresas
 • Derecho
 • Gestión y Administración Pública
 • Maestro en Educación Primaria
 • Maestro en Educación Infantil
 • Arquitectura
 • Ingenieria Eléctrica
 • Ingenieria Electrónica Industrial y Automática

For oppdatert studieinformasjon, se: http://www.uclm.es/estudios/catalogo/grado.aspx

Om du ikke finner et studie som passer deg, kan vi jo minne om at Madrid ikke er veldig langt unna. Kanskje er det bedre å spare Toledos kulturarv, arkitektur og historie til en helgetur med andre madrileños?

Bildegalleri

Vi håper artikkelen ga mersmak – som alltid om du skulle ha spørsmål om studier i Spania er vi bare en epost unna – kontaktinfoen vår finner du på: www.ansa.no/spania .

Un abrazo,
Jonas
Landsleder, ANSA Spania
på vegne av ANSA Spanias landsstyre