ANSA Sveits: Vinterleker 2014

Sist helg var det duket for de 45. vinterleker her i Engelberg, Sveits. I år samlet vi over 60 studenter fra hele Europa pluss at hovedstyrerepresentant Jakob og president Vibeke tok turen fra henholdsvis Hong Kong og Oslo. Forventningene var på topp da folk begynte å ankomme hotell Bellevue på torsdagen og steg enda et par hakk da studentene tok turen –  mange for første gang – ned til hotellets kjente og kjære bar Yucatan. Her ble gamle venner gjenforent og nye bekjentskap knyttet, alt i ekte ANSA-ånd.

god stemning

Fredag morgen kom og det var klar for den første dagen i bakken! Solen skinte, alle var i godt humør og det var bare å sette utfor.

bakken

DCIM100GOPRO

Litt senere på dagen var det tid for ølstafett, hvor deltakerne skulle kjappest mulig styrte en halvliter (0.33 for jenter) for så å løpe en liten runde og gi turen videre til nestemann. Her ble det vist mye konkurranseinstinkt, men det var ingen ringere enn les filles françaises som stakk av med seieren! På kvelden ble det middag og tur nr.2 til Yucatan, hvor stemningen fra torsdagen bare fortsatte å stige!

ølstafett

fredag

Lørdag morgen kom og det var en mer eller mindre sliten gjeng som klarte å komme seg opp og ut i bakken for helgens høydepunkt: Vinterlekene. Her skulle gutter skilles fra menn, jenter fra damer og årets Aamodt, Kjus og Bardal kåres. Konkurransen ble satt opp av den lokale skiskolen og etter den tradisjonelle champagnesableringen kunne ANSA Sveits Vinterleker 2014 endelig starte!

sjampissablering

Det var veldig mange flinke deltakere i år som ble heiet frem av publikum ved målområdet. Det var satt opp musikk og alle fikk forfriskninger i form av drikke og masse norsk sjokolade som Vibeke hadde tatt med. Energinivået ble kjapt fylt opp før hopp-konkurransen skulle starte. Her ble det vist talent i massevis, fra de som trikset på brett til de som vant med 10 i stil. ski-damertelemark

hopp-menn2

heiagjeng2

Etter mange runder og mye bra ski- og brettkjøring gikk førsteplassene til:

Parallellslalåm:
Astrid Greve og Mikkel Sandboe

Telemark:
Hugo Hernes

Snowboard:
Sindre Gåsvik

Hopp:
Henrik Rode

Vi gratulerer masse til alle deltakerne, vinnerne og selvfølgelig Astrid og Andreas som vant vandrepokalene!

Da lekene var overstått ble det lunsj, frikjøring og litt après-ski.

DCIM100GOPRO

Kvelden kom og det var tid for den store banketten. Her hadde alle pyntet seg i finstasen for middag på hotellets store spisesal. Vinnerne ble premiert med medaljer, sponsorpremier og norsk melkesjokolade. Flere taler ble holdt og landsleder i Frankrike, Finn, lot oss leke en aldri så liten selskapslek som falt i smak hos de fleste. Latteren satt løst og det ble en veldig fin og morsom avslutning på en fantastisk helg!

styret
HS-rep Jakob, økonomisjef Carl, nestleder Magnus, president Vibeke, landsleder Knut, pr-sjef Jelena og nestleder Petter

vandrepokal premieutdeling

vibeke

På søndagen var det på tide å dra hjemover, men mange rakk likevel en siste tur i bakkene før solen sank ned i alpene og Vinterlekene 2014 offisielt var over for i år.

pano bakken2

Vi i styret takker absolutt alle; både deltakere, sponsorer, hotellet og andre som har vært med på å gjøre denne helgen til en uforglemmelig opplevelse for alle sammen!

Takk for i år og på gjensyn til neste år!

// Landsstyret ANSA Sveits

One thought on “ANSA Sveits: Vinterleker 2014

Comments are closed.