ANSA Sør-Afrika: Organisasjonskurs i Hermanus

Helgen 7.-9.mars var satt av til ANSA-moro! Denne gangen var det organisasjonskurs som samlet styret, et par tre ivrige studenter (som ville vite mer om det å ha et verv i ANSA) og hovedrepresentanten vår Hilde Martens til kystbyen Hermanus ca 1,5 times kjøretur sør for Cape Town. Målet for helgen var at både nåværende og potensielt nye styremedlemmer kunne få mer kunnskap om hvem og hva ANSA som organisasjon er.

hermanus

Vi hadde leid et stort hus for helgen, et lite stykke utenfor siviliasjonen, som blant annet kunne friste med terrasse, utendørs svømmebasseng, TV og VHS-spiller (!)… med andre ord, det meste var lagt til rette for at vi skulle få en fin helg. Og at Thor slo litt med hammeren i ny og ne bidro bare til å øke den magiske ”hytte-opplevelsen”.

Fredagen gikk med på å handle inn godsaker til helga og ellers nyte godt selskap. Nydelig finger-mat ble disket frem i en fei og langbord ble dekket. Da det viste seg at VHS-spilleren ikke funket ble det mer tid til å utforske loftet med det rare i…

IMG_1169

IMG_1177

Lørdag morgen fant ytterligere tre ANSA-sjeler veien til Hermanus og vi var fulltallige. Hilde fikk satt opp power pointen, og var i gang med presentasjon av verdens beste organisasjon, nemlig ANSA! Og hun inspirerer oss til å være med i ANSA i maaange år fremover.

IMG_1182

Vi kan ikke være i Hermanus uten å utforske området. Det er praktfull natur, og mange aktivitetsmuligheter som vinsmaking (selvfølgelig!), quadbiking (dette måtte vi prøve!!), hiking, osv osv. Derfor var neste stopp på programmet fart og moro! Vi markerte kvinnedagen med å likestille oss med gutta på quadbike´n ute blant vingårder og høye fjell.

IMG_1190
ANSA-Love

IMG_1212

IMG_1230
Mer ANSA-Løøøve

 

ANSA tur
Hele gjengen samlet på “toppen” av Hermanus

Fart og spenning er gøy det altså, men etter vel 2 timer var det tid for å vende tilbake til huset vårt. Braai sto på menyen, og Braaimester Erik sørget for at vi alle var mette og fornøyde utover kvelden med det meste av godsaker som man kan finne her nede.

Før middagen sto på bordet var det satt av tid til å snakke om ANSA´s beredskapsplan. Hilde fortalte om det store nettverket vi som ANSA-medlemmer er omringet av, og hvordan vi som tillitspersoner skal gå frem hvis det (bank i bordet) skulle oppstå krisesituasjoner av diverse slag. For å fyre opp stemningen hadde hun laget en ANSA-quiz og de som var så heldige å vite svaret på blant annet hvem Gissur er eller hva en vagant er fikk Bamsemums som premie. Med luksuspremier fra Norge steg konkurranseinstinktet plutselig 300 hakk! Og hun hadde selvfølgelig også med melkesjokoladehjerter som alle kunne kose seg med etterpå. Videre ble vi delt inn i tre lag hvor vi fikk scenarioer av typen ”det er ANSA arrangement, og en person er funnet døddrukken på fest-hva gjør du?” hvor vi skulle diskutere og presentere for de andre hva vi mente var best å gjøre.

IMG_1240 IMG_1241

IMG_1244

IMG_1250

IMG_1251

IMG_1262
Vår flotte landsleder Lars smilte fra øre til øre over den gode middagen og over det flotte arrangementet så langt

IMG_1265

Etter middag holdt våre to vinkjennere Erik og Vidar et vinkurs for oss hvor vi fikk smake på til sammen ni forskjellige viner fra distriktet. De imponerte oss med både fun facts og andre facts, og vi fikk også i fellesskap kåret en vinner-vin: Southern Right Pinotage 2010!

IMG_1268 IMG_1279

Søndagen startet med en lang og god frokost før vi gjorde oss klare for dra tilbake til sivilisasjonen.

IMG_1297

Helgen var en kjempe suksess og vi er ekstra glade for at Hilde kunne komme 🙂
Nå gleder vi oss til Landsmøtet lørdag 5.april i Cape Town. Ekstra stas blir det at Presidenten vår kommer ned da! Velkommen skal du være Vibeke 🙂