Gjesteblogg: Hilsen fra Hanne!

Processed with VSCOcam with f2 presetHei!

ANSAs visjon er
“Du reiser aldri alene”. Som medlem hos oss så har du noen i ryggen når du begir deg ut i den store verden. Et viktig ledd i denne filosofien er det min jobb å oppfylle som sosialrådgiver. For at alle dere skal kjenne til min funksjon og det medlemsgodet det er, så har jeg bidratt med et aldri så lite gjeste-blogginnlegg!

Mitt navn er da altså Hanne, og jeg jobber som sosialrådgiver ved ANSAs sekretariat i Oslo. Jeg tør påstå at jeg har den beste sosionom-jobben i verden! I tillegg til å ha vært utenlandsstudent selv (UK), var jeg bosatt og jobbet i over 10 år langt hjemmefra, og har derfor selv strevd med mange av de problemstillingene du som utenlandsstudent kan møte i et fremmed land.

Som dere kanskje har forstått, så er jeg altså utdannet sosionom, og jeg jobber i ANSA for å hjelpe deg som student – enten du måtte ha små eller store problemer i studiehverdagen din.

Eksempler på ting jeg kan hjelpe deg med er alt fra å gi støtte og råd over telefon, til å prøve å finne riktig hjelp dersom du sliter i skolehverdagen eller i livet generelt. Har du spørsmål om helseforsikring, visum eller bolig, er jeg også rett person å snakke med. Jeg har et stort nettverk av kontakter i forskjellige hjelpeinstanser, men allikevel så er faktisk mine viktigste støttespillere ANSAs eget nettverk av tillitsvalgte!

Ingen problemer eller utfordringer er for små eller for store å komme til meg med.  Kanskje føles noe vanskelig å snakke med venner eller familie om – da kan du bare ringe meg for en konfidensiell prat – jeg har alltid taushetsplikt. Mitt råd er å uansett ikke sitte alene med bekymringene; et problem kan virke mye mindre når man har delt det med noen!

Jeg kan kontaktes på raadgivere@ansa.no eller telefon 22 47 76 04.

Hilsen Hanne