Stoltenberg på språkkurs til Frankrike

Image

NB! Da det viser seg å ha skapt forvirring hos enkelte ser vi oss nødt til å henvise til publiseringsdatoen for dette blogginnlegget og meddele at det er en aprilspøk.
MVH ANSA, 22.06.2015.

I kjølvannet av NATOs utvelgelse av Jens Stoltenberg som generalsekretær har den tidligere statsministeren lovet å lære fransk. Nå ser det ut som at det blir gjort alvor av planene. Det var under landsmøtet i Bordeaux sist helg at et fåtall i ANSA Frankrike-styret fikk høre om at Stoltenberg har brukt ANSA for å bli veiledet i en myriade av språkkurs i Frankrike.

Gro Harlem Brundtland som selv har bodd i Nice skal ha vært den som anbefalte å ta kontakt med det nylig avgåtte styret i Frankrike for å forhøre seg om mulighetene for språkkurs. Det kom tidlig frem at det var en profilert person som trengte en anbefaling da Arbeiderpartiets forværelse ringte. Brundtland har begrunnet anbefalingen med at hun fikk et godt inntrykk av organisasjonen da hun ble invitert til Norskfransk Forum 2013 en søndagsmorgen i april i fjor og det kan umulig ha vært et minus at den nyvalgte nestlederen Stefan Sandstad er praktikant på ambassaden i Paris.

ANSA Frankrike stilte velvillig opp for å bistå i det sjeldne oppdraget og i samråd med tidligere landsleder (undertegnede) og ny informasjonsansvarlig Idir Berg Ould-Saada gav ny landsleder Karoline Krogstad anbefaling om intensivkurs i Toulouse ved den anerkjente skolen Toulouse School of Economics (TSE). Den tidligere statsministerens interesse for samfunnsøkonomi skal ha blitt tilllagt vekt da valg av sted ble bestemt. Kursets tidspunkt og varighet passer i tillegg utmerket for Stoltenberg som begynner i generalsekretærstillingen 1. oktober. Under landsmøtet var det fremdeles uvisst hvor konkret henvendelsen var. Senere har derimot president Vibeke Munthe-Kaas, som også sitter i styret til Lånekassen og som har innsyn i innkommende søknader, bekreftet at Stoltenberg har søkt om språkstipend for å få dekket utgiftene sine.

av Finn Szczesny