ANSA Singapore – “En businesskveld litt utenom det vanlige”

Mandag 7.april arrangerte vi en businesskveld litt utenom det vanlige her i Singapore. De fleste av oss har alle vært på utallige bedriftspresentasjoner og karrieredager, så i år fant vi ut at vi ville gjøre det med en liten vri, og heller ha fokus på det sosiale og kulturelle aspektet. Til tross for rundt 110 medlemmer i ANSA Singapore, endte vi opp med over 270 deltakere. Dette grunnet våre norske venner fra NTNU som har tatt turen innom Asia på skoletur. Å ha besøk av noen som fra før ikke kjenner Singapore gjorde kvelden bare enda mye bedre, og vi bestemte oss for å gjøre alt vi kunne for å overbevise dem om at Singapore er en helt fantastisk by!

IMG_9752 IMG_9754Kvelden startet opp på Fashion-Club midt på Qlarke Quay. Definitivt ikke det typiske lokalet å avholde karrieredag, men et perfekt sted for skikkelig god stemning! Landsleder Espen Sletten startet med en kort velkomsttale før han gav ordet videre til Egil Rensvik fra Innovasjon Norge som fortalte oss om deres arbeid her i Asia og om Singapore generelt sett fra næringslivet.DSCN1968

IMG_9734

Etter en god pause med mingling og bra musikk fra DJen, var det klart for neste punkt på agendaen: Espen Sletten sine erfaringer som utvekslingsstudent, med titalls grunner til hvorfor alle må komme seg ut av lille Norge.

DSCN1973DSCN1967

Videre på programmet var fransk-tyske Olivier Erpelding med erfaring fra CLSA Asia Pacific og HSBC Bank. Han fortalte flere historier og viste morsomme filmer om det å være vestlig businessmann i Asia. Den faglig biten ble avsluttet av en svært engasjert type, nemlig Benth Belaska fra Statoil. Han hadde mange viktige og morsomme poeng som er viktige å ta med seg når man skal forholde seg til mennesker fra ulike kulturer både i business og i dagliglivet. Særlig i Asia.

DSCN1978 IMG_9756Idet siste foredrag var over, var det tid for tapasbuffét. Køen ble lang med 270 sultne studenter som skal ha mat på en gang, men stemningen var det allikevel ikke noe å si på.

Rundt en time senere var det duket for kveldens høydepunkt. Espen Slettens uhøytidelige quiz. Mer ivrige deltakere skal man lete lenge etter. Petters Pokémon spørsmål avgjorde det hele, og det var til slutt team ”Oj!” som gikk av seieren og vant et restaurantgavekort på 1000kr. Gratulerer!

IMG_9742IMG_9732

IMG_9750

Rundt 22:45 kom hele syv busser å hentet oss alle for å ta oss med til Singapores beste rooftop-bar, 1Altitude. Utsikten er like imponerende hver gang. Virkelig det perfekte sted å avslutte kvelden.

Vi vil gjerne takke for en super kveld til alle 270 som møtte opp! En stor takk også til Innovasjon Norge, Statoil, CSLA, F-Club og 1Altitude. Vi håper alle hadde det like gøy som oss!

ANSA Singapore Styret 2013/2014

Masse ANSA-kjærlighet fra Espen, Camilla, Bendik, Petter og Erika