Thailandsturen 2013/2014

Thailandturen er en utrolig unik, flott og tankevekkende opplevelse. Vi var en gjeng på fire studenter fra forskjellige plasser i Australia og New Zealand som møttes i Chiang Rai for å ta del i dette prosjektet. Vi sitter alle igjen med mange inntrykk, og her er et lite innblikk i hvordan det var fra mitt (Emilie) synspunkt. Først så må det sies at det er helt fantastisk samt trist å være blant unger som har nesten ingen andre i verden som bryr seg om de enn de på barnehjemmet og Knut Inge (som driver barnehjemmet) og hans familie, og allikevel smiler på en måte som varmer alle hjerter.

Jeg hadde aldri trodd at vi skulle komme i så god kontakt med ungene som vi gjorde, men de var kjempe åpne for oss. Vi fikk være med på trimmen, engelsk timen og fikk håret flette første dagen. Det er en gjeng med nydelige unger som er samlet på Baan Civit Mai.

Dag to fikk dratt på utflukt for å besøke to forskjellige hill tribes, Akha tribe  og Yellow Laho tribe. Dagen begynte med en times kjøre tur på en elv før vi kom frem til en elefantleir. Der ble vi delt opp og hoppet på ryggen til en elefant som tok oss opp i fjellene på en nesten to timers lang tur. Den klatrer mellom bekker og opp trange stier til vi kom frem til Yellow Laho Village hvor vi hadde en god lunsj i et av hjemmene som lå gjemt blant fjellene. Etter lunsjen var det på med skoene og ut på fottur, med pit-stops i vannfoss for å kjøle oss ned før vi ankommet Akha triben som var base-camp for overnatting. Ungene sprang rundt, viste oss dyrene de hadde og maten var jo som alltids kjempe god! På kvelden fikk vi dratt til en valentins festival som var inni skogen. Det var helt romantisk med nydelige lanterner som hang på alle trærne opp inni dalen. Kvelden besto av ingenting bedre enn Thai Whisky blandet med cola samt opptreden fra alle de forskjellige tribes som hadde dans og sang.

Dag tre begynte vi tidlig med første stopp på The White Temple som er helt spesielt. Det er et stort tempel med masse tegn av demoner og vestlige malerier, hoder som henger på trær og hender som strekker seg etter deg når du går inn i dette nydelige hvite og strålende tempelet, det er noe helt annerledes enn alle de andre templene som finnes i Thailand. Etter det fikk vi besøkt det andre barnehjemmet som blir støttet ,hvor vi ble møtt med dans og opptreden. Barna var fantastiske, og det tok ikke mange minutter før vi gikk rundt å klemte og holdt hender med alle sammen. Vi ble til og med utfordret på en hoppelek med bambus stilker som var kjempe kjekt!

Etter det tok vi oss til en veldig fattig landsby som blir også støttet. Det var veldig interessant å komme til en landsby hvor vi ble satt så stor pris på. Alle flokket seg rundt oss, men som alltid blant disse fantastiske menneskene tok det ikke lang tid før hendene våre var grabbet og vi ble leid gjennom folkemengden. Man merket at de var hardt preget av fattigdom, alkohol, opium og vold.

Den siste kvelden hadde ungene på hoved barnehjemmet laget show for oss. De var kjempe flinke til å opptre med dans og sang. Det ble til og med dans for alle rundt bålet vi hadde i midten, før vi gikk å la de minste og sang for dem til de sovnet.

Den siste dagen ble fordelt på tre forskjellige land! Vi begynte i Thailand, spaserte over til Myanmar, og kjørte med båt over til Laos. Det er ikke ofte man får sett tre land på én dag, men i Thailand er alt mulig.

Det har vært en helt fantastisk opplevelse å få være med på Thailandsprosjektet og se hvor pengene går og bli kjent med de nydelige ungene som får litt av hjelpen. Thailand er et land med mye grusomheter, men et land hvor alle smiler. Baan Civit Mai har virkelig varmet hjertet mitt og gjort meg tusen erfaringer rikere.