ANSA Hawaii: Påskeeggjakt på Waikiki

ansa-hawaii-paske3

Eksamensuke og semesterslutt nærmer seg med stormskritt her på Hawaii, så da blir avlasting en av lokallagets viktigste oppgaver. Påskeferie har vi dog ikke, da religiøse helligdager er noe av en anomalitet i dette landet hvor religion i teorien ikke skal ha noe med statsstyring å gjøre. Her på Hawaii gjør man et unntak når det kommer til Langfredag, eller Good Friday som dagen heter på engelsk, hvor alle statlige kontor holder stengt (og tydeligvis da også private universiteter slik som Hawaii Pacific University).

ansa-hawaii-paske6

Vi nordmenn lar oss ikke be to ganger når vi blir servert fridager på gullfat, og påskesolen har vært trofast denne lille påskehelgferien vi har hatt. Helgen ble avsluttet med jakt på små plastikkegg fylt til randen med godteri (i den grad man kan klare å fylle et så lite egg “til randen”) i Fort DeRussy Beach Park på Waikiki..

ansa-hawaii-paske7

Nesten 40 norske studenter tok turen innom parken for å lete etter godteri fra påskeharen, og ble servert en fin kombinasjon påskegodt og påsketrim. Konkurranseinnstinktet har alltid vært godt representert blant den norske eksilbefolkningen på Oahu, og det stod ingenting på det idag heller.

ansa-hawaii-paske5ansa-hawaii-paske8 ansa-hawaii-paske6ansa-hawaii-paske4 ansa-hawaii-paske2ansa-hawaii-paskeansa-hawaii-paske1

Vi håper alle våre ANSAvenner (og andre utenlands- og innenlandsstudenter) har hatt en strålende #ANSApåske.