ANSA Spanias årstur til Tarifa: kiting, surfing og lykke ved Spanias sydligste punkt

Bilde

Når det regner så mye at vindusviskerne har problemer med å hamle opp med vannmengdene, blir selv en bergenser smått bekymret. Når samtaleemnet gikk over til at man håpet vi, som følge av uværet, ikke ble nødt til å plukke opp alt for mange strandede afrikanske langdistansesvømmere ble stemningen enda dystrere. Når vi da ankom hostellet og fikk hilst på en god gjeng glade nordmenn forsto vi viktigheten av å ha en organisasjon som ANSA. Plutselig var alle bekymringer druknet av norsk allsang, livlige samtaler og lykkelige noruegos.

I øst reiste solen seg over Middelhavet og avdekket hvite strender uten så mye som en strandet skilpadde. Det eneste 18 norske frokostspisere kunne skimte var 9-ganger verdensmester i kitesurfing. Hun gjorte lurt i å starte showet tidlig, for snart ble scenen inntatt av en gjeng ungdommer som var lært opp i at det var typisk norsk å være best. Det kom som en overraskelse at etter en dag med trening var det ingen av oss som klarte å ta verken back-flip eller 920. Vi kom ikke engang langt nok til å få et kitebrett på beina, men ble igjen på stranden der vi prøvde å håndtere de enorme kreftene man får når man kombinere et flygende 8 kvadratmeter stort seil og de sterkeste vindkastene sør for Ona Fyr (google it). Folk var storfornøyde med surf-kitingen og stemninga var høy, og nådde et lite høydepunkt da man fikk seg en kald øl og ”Alt for Norge” runget så høyt at man kunne høre det i både Europa og Afrika. Videre bar turen til en av Tarifas vellkjente chiringuitos, der vi fikk servert nok Paella til å fø en gjennomsnittlig norsk landsby:

Bilde

Utenfor var solnedgangen så vakker at verken utmattetheten fra kitingen eller stappmettheten fra middag kunne sette en stopper for årets fotosession.

Bilde

Etter et krevende modelloppdrag der vi måtte passere farlige undervannsstrømmer og trosse meterhøye bølger, var vi klar for en aldri så liten spansk siesta før kveldens strabasser. Å undervurdere feststemningen på en ANSA årstur er det siste man bør gjøre, så vel tilbake på det norsk-invaderte hostellet ble siestaen skrinlagt for øl og allsang i dusjen. Deretter bar det videre på mexicansk middag før hele gjengen inntok alle Tarifas barer i tur og orden. Afrika-fergen lå klar til avreise så nachspielet ble vurdert gjennomført et kontinent lenger sør, men uheldigvis, og kanskje ironisk nok, hadde vi lignende problemer som mange av de som ønsker å reise motsatt vei. Følgelig tok en gjeng passløse (dokumentløse?) nordmenn heller turen tilbake til hostellet for å få seg noen timers søvn før morgendagens surfeseanse.

Etter en god søndag i bølgene nærmet årets landstur i ANSA Spania seg slutten. Mange nye vennskapsbånd var knyttet og, som jeg som businesstudent har blitt opplært til å kalle det, viktige kontakter og fremtidige kontrakter var i boks. Å treffe andre norske utenlandsstudenter har stor verdi for mange, meg inkludert, og gir en ekstra dimensjon i et allerede berikende liv som utenlandsstudent. Regnet som møtte oss ved ankomsten stilnet og det var ingen langdistanse svømmere med behov for å bli plukket opp, så 18 glade nordmenn vedtok enstemmig at årets ANSA-høydepunkt hadde vært en stor suksess og at man gledet seg stort til neste gang.

På gjensyn!
Eirik, nestleder i ANSA España

For flere bilder og smil viser vi til våre Facebook-sider: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.694883420579264.1073741829.212309702169974 .