ANSA FRANKRIKE : NYTT LANDSSTYRE

Den franske våren er like vakker som alltid, og med den følger blomstrende kirsebærtrær, masse eksamensstress og et nytt landsstyre! Etter en hyggelig landsmøtehelg i Bordeaux, en vakker by kjent for god vin og god stemning, er følgende medlemmer valgt inn i styret ;

Landsleder : Karoline Krogstad

Karoline er en omtenksom og ansvarsfull luring, og nå også hele ANSA Frankrikes mamma og sjef. Mest sjef. Hun er oppvokst på Korsvoll i Oslo, og med et øye for realfag og en kjærlighet for smakfulle oster endte hun opp i Frankrike. Her studerer hun for å bli sivilingeniør i byggteknikk ved ingeniørskolen INSA i Toulouse, noe hun har drømt om siden hun var liten. Hun var tidligere nestleder i ANSA Frankrike og vet hva hun driver med, og i god fransk Napoléonsradisjon settes det høye mål og store ambisjoner for det kommende året.

Nestleder : Stefan Almehagen Sandstad

Stefan fra Skedsmokorset er ANSA Frankrikes nestkommanderende, og med en karakteristisk stoisk ro  sørger han for at vi holder rett kurs. Han har tidligere sittet i landsstyret i ANSA UK, men har nå tatt til forstanden og kommet seg over på riktig side av kanalen. Han studerer til Master i samfunnsøkonomi ved UiO, men savnet Frankrike etter å ha gått hele videregående i Rouen. Han har tilbrakt våren som praktikant og bryllupsvitne ved den norske ambassaden i Paris, og skal til høsten videre på utveksling ved universitetet Paris-Dauphine.

Økonomiansvarlig : Jørgen Rønold

Jørgen er gladgutt fra Årnes, en liten village i Akershus best kjent for Norges største kornsilo og Berit Mørdre som vant gull i stafett da OL ble avholdt i Grenoble i 1968. Han studerer økonomi og ledelse ved UT1 i Toulouse, og med efaring som økonomiansvarlig i ANSA Toulouse og elevrådsrepresentant for 6a ved Årnes barneskole styrer han økonomien til ANSA Frankrike med stødig hånd. Han lengtet tilbake til Frankrike og fransk undervisningsfilosofi etter et utvekslingsår på VGS, for som han sier det selv : “Hvorfor gjøre det enkelt når det kan gjøres vanskelig?

Informasjonsansvarlig : Idir Berg Ould-Saada

Idir har ansvar for å sørge for at all nyttig og unyttig informasjon fra ANSA Frankrike når ut dit det skal. Han er halvt norsk og halvt algerisk, kommer fra Nesodden og har bodd i Frankrike som liten. Hit har han altså kommet tilbake, denne gangen for å studere ved ingeniørskolen INSA Toulouse hvor han fordyper seg i systemer, materialer og elektronikk. Han valgte å studere i Frankrike på grunn av landets anerkjente utdanning, gastronomi og kultur, og ønsket i tillegg å gjøre noe litt annerledes. Han er for tiden også leder i ANSA Toulouse.

Redaktør : Emilie Klovning

Emilie ble (som eneste kandidat) enstemmig valgt til vervet som redaktør av bladet fr.ANSA, en jobb hun ser frem til å legge både tid og sjel i. Akkurat hvor hun kommer fra er litt usikkert, ettersom hun tilpasser svaret etter samtalepartnerens dialekt, men det ryktes om at hun har bodd i Oslo, Stavanger, Bergen, Skotfoss og Skien. Etter et utvekslingsår i Lorraine på VGS er hun nå tilbake i Frankrike, nå i Paris, hvor hun tar en bachelorgrad i politikk, arabisk og Afrikastudier ved Sciences Po.

I en tidligere Toulouse-dominert organisasjon har det nye styret en historisk geografisk balanse mellom Paris og Toulouse, og brobyggingen mellom de norske studentene i de to byene har allerede startet. Planleggingen av neste skoleår er godt i gang, og i tillegg til å organisere nasjonale arrangementer ønsker vi også å bidra til å gjøre andre norske studenters utenlandsopphold så bra som mulig. Om du studerer i et av landene rundt Frankrike bør du derfor holde av helgen 8-9 november, da arrangerer vi nemlig en fest av en karrieredag. Det dreier seg om ANSA Frankrikes tradisjonsrike Norsk-Fransk Forum, en stor mulighet til å komme i kontakt med norske arbeidsgivere på jakt etter utenlandsstudenter. Vi sees!

IMG_8690

– Emilie Klovning