ANSA Slovakia: Hiking trip and hillclimbing contest!

 

Image

På den fagre dagen torsdag 8. mai, arrangerte vi i ANSA Martin felles fjelltur og klatreløp. 17 ivrige deltagere møtte opp, selv om det hadde regnet tungt dagen før. Turen denne gangen gikk til Chleb, eller i alle fall til foten av Chleb, nærmere bestemt Chata pod Chlebom, som er en av Slovakias mange fjellhytter. Der man får kjøpt den obligatorise gulasjen og påfølgende ølen som er et must når man bestiger et hvilketsomhelst fjell i Slovakias vakre natur.

Image

 

Turen begynner ganske rolig, men stiger plutselig og blir ganske bratt på slutten. Vi starter ved 520 høydemeter og avslutter ved 1440 moh. De som valgte å ta det som en tur begynte å tasse sakte men sikkert oppover, mens de spreke fjellgeitene våre tok de siste to kilometerne – 500 høydemeter – som et race. Det er for meg og mine enda eksisterende gnagsår uforståelig hvordan det gikk an, men her er resultatene etter en heseblesende oppstigning:

 

  1. Henrik Kildahl 23,00Image
  2. Såmund Botnen 23,07
  3. Lars A. Granli 25,14
  4. Henrik Qvale 29,37
  5. Sindre Eik-Nes 33,19
  6. Lene Cecilie Johansen 41,03

 

Etter at alle var heiet i mål, tok vi oss en velfortjent laaang matpause. Vi koste oss glugg med brynzove halusky og gulasj (selvfølgelig) og masse øl. Vinnerne (i alle fall én av de) delte raust av melkesjokoladen hun hadde vunnet, mens SPA-oppholdet donert av hotellet i byen fikk hun beholde selv.

 

Og som alle eventyr, endte dette også godt. Vi takker for ivrig deltagelse og godt humør, og gleder oss allerede til neste tur!

Image                Image

Image                 Image

Skrevet av Trine Kirkedelen, lokaleder ANSA Martin