ANSA Sveits: 17.mai i Zürich

Bløtkaken er fortært, dressen levert til renseri, flaggene pent lagt bakerst i skapet sammen med potetsekkene og champagneflaskene kastet til resirkulering. Men hva skjedde egentlig da ANSA Sveits skulle feire Grunnlovsjubiléet i Zürich?

Dagen startet (ikke så presist) klokken 08:00 med champagnefrokost hjemme hos nestleder Petter. På menyen stod det røkelaks, eggerøre, bacon, spekeskinke, brunost, knekkebrød, brie, druer, Freia melkesjokolade, jordbær og selvfølgelig noe sprudlende i glasset!
Det kom både nye og gamle kjente og med NRK livestream på storskjermen var det (nesten) som å være på plass i fedrelandet.

17mai2b

17maibb

Videre fortsatte turen til Nordiska Roforening og deres lokale rett ved innsjøen. Her var det barnearrangement med både sekke- og potetløp, vafler, wienerpølser, is og vårt eget lille 17.mai-tog. Konkurranseinstinktet våknet fort blant mange av studentene også, som fikk gjenopplevd barndommens små gleder.

17maib 17mai7b 17mai9

Men dagen hadde mer i vente, og etter en liten pause ute i solen på en av byens mange utekaféer var det på tide med den store festmiddagen. Den ble holdt på en restaurant i gamlebyen og hit kom det 80 norske fra hele Sveits. Taler ble holdt, historier fortalt og nye vennskapsbånd knyttet. Landsleder Knut holdt takk-for-maten tale som slo veldig godt an blant “den eldre garde”, med tanke på at mange av de tilstedeværende selv hadde bodd og studert i Sveits som unge.

17mai4b 17mai0b

Som en ærverdig avslutning valgte mange å utforske byen og det yrende nattelivet, langt ut i de små nattetimer…

Vi i landsstyret takker for et bra oppmøte og en utrolig flott feiring!