Gjesteblogg: Fordelen med å være internasjonal student

Jeg har fått gleden av å dele mine erfaringer som student i London, og hvilke muligheter dette kan gi om en er litt kreativ og har stå-på-vilje.  Mitt navn er Stian André, jeg studerer MA Public Relations ved University of Greenwich. Først, om du ikke er en internasjonal student så vil jeg anbefale deg å bli det om muligheten byr seg. Om du ikke har muligheten til å ta hele studieoppholdet i utlandet, så finnes det fortsatt muligheter for å ta noen semestre utenlands. For det andre mener jeg at alle norske ungdommer har godt av å komme seg ut av landet. Dette fordi at vi har mye å lære av andre kulturer. England og London høres kanskje ikke så eksotisk ut i seg selv, men jeg går et internasjonalt studie hvor vi har studenter fra Bangladesh i øst – til Canada i vest. Da begynner det fort å bli litt mer kulturforskjeller enn bare London å tenke på. Byen er en verdensmetropol, hvor man møter ufattelig mange interessante mennesker. Å bo i en slik storby gjør noe med deg som person, og du vil fort lære at verden er annerledes utenfor Norge – gjennom nye medstudenter og nye erfaringer. Jeg vil si at London er den perfekte byen for å møte nye kulturer, se forskjeller, og sammenligne sin egen kultur. London gir et globalt perspektiv på en helt unik måte, noe jeg velger å tro styrker min kunnskap som en jobbsøker.

Over til det som er meningen med dette innlegget. Rett før juleferien, når vi skulle tilbake til våre hjemland. Var klassen samlet til julebord på en typisk brun Engelsk pub. Etter god mat og et par øl begynte alle å fortelle det som var unikt med våre respektive land. Jeg og Marius Johnsen, den andre nordmannen i klassen min, begynte å fortelle om norsk natur! Siden vi begge er fra vestlandet, er vi godt kjent med majestetiske fjorder, flotte strender og Preikestolen. Dette fenget våre medstudenter nok til at vi begynte å leke med tanken om at ”We should go to Norway after the last assignment!?”

UK blogg

Etter juleferien hadde de fleste glemt hele ideen, og ingen så for seg en tur til Norge. Men jeg og Marius hadde bestemt oss at dette var noe vi ville få til, vise våre venner Norge i Mai og feire 200år grunnlovsdag på 17. Mai. Alt lå til rette for at vi kunne få en fantastisk tur, så lenge planleggingen var god nok. Under planleggingen ble vi fort enige om at vi måtte holde kostnadene nede, siden Norge er et dyrt land og vi ville ha med flest mulig folk. Etter mange mailer til næringslivet i Rogaland, så fikk vi omsider på plass en avtale som gjorde det mulig å tilby våre medstudenter en tur til Norge. Datoen ble satt 13. – 18. Mai. Fem dager i Norsk natur, i tillegg til å feire nasjonaldagen!

De neste månedene gikk til detaljplanlegging av attraksjonene vi ville vise, og diskusjoner om hvordan best kunne vise regionen vår fra sitt beste. I denne prosessen lærte vi mye hvordan turistnæringen jobber. Vi var blant annet på en messe i regi av Region Stavanger i Oslo, hvor vi delte våre ideer om prosjektet og knyttet kontakter. Dette resulterte i at vi fikk til et par avtaler i forbindelse med turen. Det som gjorde denne prosessen ekstra verdifull, var at det meste av det vi gjorde kunne knyttes opp til det vi lærte ved Universitet.

Hovedpoenget med dette innlegget er derfor å informere om alle mulighetene som ligger ved å studere i utlandet. Ikke bare lærer man nye kulturer, men det gav oss også muligheten til å se Norge gjennom ”nye øyner”. Våre venners øyne. Å reise med 10 internasjonale studenter fra hele verden til vårt eget land i midten av Mai, er en opplevelse vi oppfordrer andre til å gjøre. Om det ikke blir Norge, men et sted hvor dere kan lære av mer  av hverandre, og helst en plass hvor noen har litt lokal kunnskap. Vi kan garantere en heilt unik tur,  der sterkere bånd vil knyttes, og man vil lære hverandre å kjenne på en annen måte enn tidligere.

Preikestolenselfie

For å lese mer, se bilder og høre hva våre medstudenter synes om turen, besøk: www.explorestavanger.org

Hør også radiointervjuet NRK Rogaland gjorde av oss:

http://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-rogaland/dkro02009614/14-05-2014#t=2h25m9s

Skrevet av: Stian A. Norheim & Marius Johnsen

 

Stian A. Norheim & Marius Johnsen