PRESIDENTEN: VAGANTEN KALLER!

BildeVisste du at ANSA har en æresutmerkelse som er nesten like gammel som organisasjonen selv, kalt Vaganten? Vaganten har eksistert siden 1962, og reguleres av sine egne statutter. Prisen deles hvert år ut til personer som har gjort en spesielt god innsats for ANSA lokalt eller sentralt.

Det er ANSAs medlemmer som nominerer kandidater til å motta Vaganten. Nominasjonene blir presentert for en komité, ordenskollegiet kalles den. I kollegiet sitter tidligere mottakere av utmerkelsen, representanter for ANSAs sekretariat og også valgte studentrepresentanter. Vaganten blir delt ut på banketten til Generalforsamlingen hvert år, under en særdeles høytidelig seremoni.

Hvem kan nomineres?
Svaret på dette er alleDet som legges vekt på av ordenskollegiet er at den nominerte har gjort en ekstraordinær innsats for ANSA eller ”menneskeheten for øvrig” (dette er stadfestet i Vagantens statutter).

Selv om du tidligere har nominert en person til Vaganten og denne ikke har blitt utmerket, så kan du selvsagt forsøke igjen – ANSA har mange ildsjeler med innsatsvilje år etter år! Det må også understrekes at dette heller ikke er en utmerkelse reservert for personer som har sittet i tillitsverv. Alle som har gjort en ekstraordinær innsats for utenlandsstudier- og studentene kan nomineres. Så her er det fritt frem for alle, både medlemmer uten verv så vel tillitsvalgte. I fjor fikk for eksempel nestleder i LO, Tor Arne Solbakken, prisen som en berømmelse for sin støtte til ANSA i førsteårsstøtte-saken.

Bilde

Hvordan nominerer du?
Fyll ut nominasjonsskjemaet og fortell hvorfor du mener akkurat din kandidat fortjener å bli tildelt Vaganten.
Husk at det er ikke enkelt for komiteen å vurdere personer de sannsynligvis ikke kjenner, og komiteen er derfor avhengig av å ha gode og utfyllende nominasjoner å støtte seg til. Siste frist for å sende inn nominasjon er 27 juli.