eks-Presidenten: Takk for meg!

Overlappingsukene går nå mot slutten, og det er min tur til å forlate Storgata om få timer. Hva vi har gjort de siste ukene, overlater jeg å fortelle til vår nye president Madeleine – men jeg kan forsikre dere om at ANSA er i særdeles trygge og kompetente hender.

Sjelden har jeg hatt hatt verre for å formulere med ord hva jeg føler. Hvordan oppsummere et helt utrolig år på noen få linjer? Hvordan uttrykke den enorme takknemligheten for alle de fantastiske menneskene jeg har møtt? Jeg lar ord være ord, og gir dere heller et bildedryss av året som har gått. Enjoy!


Første reise som president gikk til Budapest og ANSA Ungarns idrettsdag. Litt grumsete vær stoppet ingen fra å gi alt de hadde for å ta hjem seieren, og konserten med Eva & the Heartmaker på kvelden var en feiring verdig selv olympiske deltagere spør du meg.

 

Videre gikk ferden til organisasjonskurs i Barcelona, hvor medlemmer og tillitsvalgte fra ANSA Frankrike, ANSA Spania, ANSA Sveits og ANSA Italia var samlet for en helg med kursing, sol og mye sosialt samvær. Ekstra stas når det tilbys massasje under middagen (!), og ANSA Sveits spanderer!

 

Neste stopp var ANSA Sverige og ANSA Danmarks organisasjonskurs på Bornholm. Etter en aldri så liten omvei fra Oslo via Køben, med buss til Sverige og så ferge til den danske ferieøya var vi endelig fremme og klare for en helg med læring, hinderløype, taler og sang  – rett og slett skikkelig ANSAleirskoleliv.

 

ANSA Latvia arrangerte sin første medisinske fagdag og jeg var så heldig å bli invitert – for et arrangement det var! Statsviter som jeg er så var dette mitt første møte med medisinverden, og til tider var det såpass sterk kost som ble servert fra talerstolen at jeg måtte se pent ned i gulvet og vente på klarsignal fra landsleder før jeg hevet blikket igjen. Det la dog ingen demper på helgen i sin helhet, Riga leverte definitivt på alle punkter!

 

Midt i oktober avholdt ANSA UK sitt kick-off i Nottingham, og etter en liten forsinkelse takket være RyanAir kom jeg endelig frem sent fredag kveld. Bamsemums-quiz og rebusløp rundt i byens gater var bare en liten del av festlighetene som fant sted  denne helgen, og jaggu vant ikke laget mitt også!

 

ANSA Polens fagseminar var noe for seg selv, både i størrelse og innhold. Det var tilfeldigvis også bursdagen min dagen jeg kom til Warszawa, og makan til velkomst! Ballonger og sang ventet meg på flyplassen, og enda en runde med sang ventet på baren når jeg ankom. Sånt varmer, og la absolutt grunnlaget for en kanonhelg. Kort oppsummert var det rett og slett dødsimponerende å se hvor velarrangert og gjennomført hele fagseminaret var, fra konsert og Mad Men-fest til foredrag i særklasse fra blant annet Jørgen Skavlan og Twitter-legen Wasim Zahid. Til og med vann til slitene ANSA-festløver hadde de tenkt på!

 

November var alt annet enn kald og grå for min del, for jeg begynte måneden med spennende foredrag om EU, gode diskusjoner om ANSA, mye god øl (det må være lov å si) og en kald, men trivelig byvandring i München sammen med ANSA Tyskland. Det var mitt siste landbesøk for (kalender)året, og det var så absolutt en verdig avslutning.

 

Med et nytt år kom også nye reiser på agendaen, og først ut var ANSA USA og ANSA Canadas Winter Games i Colorado. British Airways gjorde sitt beste for å forhindre meg i å delta, men etter over 30 timer på Heathrow kom jeg meg endelig avgårde. Min sene ankomst påvirket dog ikke velkomsten, og det var en megagjeng med nord-amerikanske ANSAere som tok meg i mot i Breckenridge. Dagen derpå ble jeg litt offer for (det hvert fall jeg velger å tro) var høydesyke, så vi tok turen på en oksygen-café. En first for meg!

 

Dublin var neste stopp, hvor ANSA UK og ANSA Irland inviterte til sportslige festligheter, også kjent som GAUK. Jeg gjorde laget mitt ingen tjenester dessverre, da jeg valgte å avslutte det hele med en real faceplant. Heldigvis ble det ikke brukt mot meg senere på kvelden, og en særdeles artig bankettmiddag satt stemningen før vi danset løs ut i de små timer – med en absurd kakemonster-kostyme-hatt in the mix.

 

Det var tid for å komme seg ut av Europa igjen, nærmere bestemt til Hong Kong og ANSA Asia Convention. Jeg var der i fjor også, og det var om mulig enda kulere å være der i år med medlemmer fra hele fire ANSA-land: Singapore, Kina, Japan og USA! Helgen hadde et høyt nivå av faglige foredrag og et enda høyere nivå av sosialt innhold, fra trikketur i Hong Kongs gater til middag hos legenden Mr.Wong.

 

Fun fact: Invitasjonen jeg først mottok som nyvalgt president var til ANSA Sveits’ legendariske Vinterleker. Det var bare å holde av helgen, som var over et halvt år frem i tid. Jeg kan love at jeg ikke har angret et sekund på at jeg gjorde det! Medlemmer fra hele ni land i Europa samlet seg i de sveitsiske alper denne helgen i februar for en uforglemmelig helg med ski, sang, moro og goood stemning.

 

ANSA Australia inviterte til organisasjonskurs og det var en lettere rørt president som troppet opp i gamle trakter i Sydney. Masse ANSA-kursing, masse gode samtaler og masse flotte mennesker dannet grunnlaget for en fabelaktig helg down under, og det var ekstra gøy å se engasjementet hos alle nye ANSAere i mitt tidligere studieland.

 

Når jeg først var der nede i de oseanske trakter hoppet jeg på et fly tre timer østover til New Zealand og organisasjonskurs i Christchurch med ANSA NZ. Antallet deltakere var noget færre enn i Australia, men det utgjorde ingen forskjell på nivået av trivelighet! Fikk til og med oppleve mitt første jordskjelv, enn så lite det var.

 

Jeg rakk å være hjemme i Oslo i hele i tre dager før det var dags for en ny langtur, denne gangen til Cape Town og landsmøte i ANSA Sør-Afrika. Ble møtt på flyplassen med spørsmålet «Er du sliten eller orker du å være med på en vingård og spise lunsj?», og aldri har jeg trengt kortere betenkningstid. En flott helg i et flott land med enda flottere mennesker, man kan ikke ønske seg stort mer.

 

Når ANSA Tsjekkia og ANSA Slovakia inviterte til fagseminar i Praha, skal jeg ærlig innrømme jeg igjen måtte dukke ned under de heftige medisinske foredragene fra blant annet Mads Gilbert og Erik Fosse. Jeg gjorde det derimot godt igjen ved å i aller høyeste grad holde blikket fiksert på underholdningen for kvelden, og det var ingen sak når Karpe Diem sto på scenen! En knallarrangement fra morgen til kveld, og en hel haug med fANSAstiske medlemmer gjorde helgen komplett.

 

Siste tur for meg som president gikk til Kyoto og ANSA Japans organisasjonskurs. Jeg besøkte dem også som hovedstyrerepresentant, og igjen slo det meg hvor vanvittig annerledes deres hverdag er i «the land of the rising sun». Vi var på uglecafé, spiste mye mat jeg fortsatt ikke kan definere og fikk prøvd oss i kimono – noe som var en prøvelse når den består av hele syv lag og gradestokken viser 34 pluss.

 

 

I tillegg til alle spennende besøk til dere der ute i landene, har det også foregått ting her på kontoret i Oslo. Storgata 19 er en arbeidsplass med høy trivselsfaktor og jeg er skikkelig takknemlig for at selv den gråeste hverdag har blitt lysere med så koselige kolleger som jeg har hatt dette året.


Sist, men ikke minst, så har jeg ikke ledet ANSA alene dette året. Vårt kjære hovedstyre har stått standhaftig ved min side, og for en gjeng vi har vært. Fra gårdstur i Norges Toscana og gatevandring i Paris, til russisk julebord og en vakker avslutning på seiltur i Oslofjorden har vi ledd, kost oss og bondet max. Det å ha noen i ryggen som støtter, oppmuntrer og alltid holder engasjementet oppe er gull verdt for en styreleder. Så hvis dere leser dette gjengen: Jeg er så innmari glad for å ha delt dette året med dere.

 


 

Med det var den lille turen ned memory lane over, og jeg får nesten tårer i øyekroken når jeg skriver dette. Det fins ikke ord for hvor heldig jeg har vært som har fått være deres leder i året som har gått. Takk til hver og en av dere for de fine minnene jeg tar med meg videre.  Jeg krysser fingrene for at våre veier møtes igjen.

Kjære ANSA, tusen, tusen takk for meg!