Sunday Funday i Sydney

Det var en sånn dag som om den hadde vært i Norge, ville bli mimret om i flere år. Knall blå himmel, ikke en sky å se, strålende sol og brune nordmenn. Med andre ord «just another day Down Under».

 

Sykkelturen ned til Bondi Beach gjennom de små bydelene hvor folk på søndager labber bedagelig rundt i flip-flops, solhatt og en løs sommerkjole, var intet annet enn idyllisk. Og hadde det australske folk vært samstemte med resten av verden om at høyre er riktig side å kjøre på, ville turen vært litt mindre farlig også. Når det er sagt, er det sånn vi liker å leve her i Sydney; en vakker balansegang mellom det idylliske og livsfarlige. Det kan være en sykkeltur, en blomst du plukker med en farlig edderkopp under, en dukkert i det asurblå havet med potensielle haier og maneter eller den stekende sola som på grunn av et hull i ozonlaget kommer til å brenne deg om du ikke bruker minst faktor 30 i solkrem.

Sunday funday 1

“Helt ok” utsikt mens man venter på grønn mann.

Denne dagen var til tross for farene, utelukkende perfekt. På Bondi var det tjokka fullt med alle slags individer. I VG akkurat denne dagen stod det om kjæresten til bloggeren Sophie Elise som mente at man ikke hadde noe å gjøre på stranden hvis man veier mer enn 50 kg. I Australia er det ingen slike regler. Der finner man overvektige (Australia er verdens femte mest overvektige land), supertrente (Bondi er stedet for å se og bli sett), tattoverte, italienere i speedo, indere i sari (også når de bader), solbrente irer og nøttebrune bergensere. Nok om det, dette blogginnlegget handler om vårt ANSA arrangement ”Sunday Funday”.

 

 

Sunday funday 2

 

Jomfrutur for de nye ANSA singlettene våre. Her demonstrert av Tine, Hilde og Adele som sitter i bystyret.

Vi i ANSA Sydney arrangerer hvert semester ett par sportslige eventer. Selv om vi er veldig glade i å ta oss en fest, tror vi disse eventene bidrar til nye vennskap og mye moro! På Sunday Funday la vi opp til Volleyballturnering og fikk nesten 80 påmeldte på facebookeventen vår. Halvparten kom litt sent og resten kom ikke i det hele tatt, men vi koste oss veldig blant sand og bølger på Bondi. Lagene ble tilfeldige, og de oppmøtte fikk anledning til å sosialisere med folk de vanligvis ikke er så mye med. Vi tror og håper vi klarte å stifte ett vennskap eller to. Mellom kampene gikk ofte de ferdigspilte lagene ned og avkjølte seg i vannet. Til tross for at spillet var lagt opp til en cup, fikk alle de seks lagene prøvd seg en del ganger hver. Sisteplassen skulle det også spilles om må vite!

Sunday funday 3

Vinnerlaget i aksjon!

Sunday funday 4

God stemning på sidelinjen også.

Sunday funday 5

Dommer-Veslemøy tar livet med ro

Til slutt stod vi igjen med det ultimate vinnerlaget, som gjennom spillet hadde byttet ut nesten alle spillerne. Dette skyltes doturer, is-spising, bilflytting og bading. De feiret i kjent Petter Solberg/ Tour de France-stil med å sprute champagne på taperne.

Sunday funday 6

Etter turneringen var over dro mange til Bucket list, et utested rett ved stranda. Her i Australia er det vanlig med det de kaller’ Sunday sesh’, som grunnleggende går på å drikke på en søndag. For en nordmann kan dette være litt vanskelig å forstå seg på, men hvem kan vel si nei til en kald øl med utsikt over Bondi Beach?

Sunday funday 7

Sunday funday 8

Dette har vi ikke fortalt til deltagerne våre, men en grunn til at vi arrangerte dette sportslige eventet nå, er at vi om to uker holder vår årlige Scavenger Hunt. I den anledning ønsket vi å fyre opp konkurranseinstinktet til medlemmer og andre nordmenn i Sydney. Er du i Sydney 25.oktober, MÅ du bare bli med. Er du ikke i Sydney, men ANSA-medlem kommer du mest sannsynligvis til å høre om den i mange år fremover.

Skrevet av: Andrea Rognstrand

Redigert av: Alexander A J B Vallance