ANSA UKs Kick-Off 2014…

ko14logosq… tok sted i den flotte byen Leeds, Englands tredje største by. Fredag ettermiddag sjekket 60 av oss inn på Bewley’s Hotel noen få minutters gange fra sentrum. Flotte rom og deilige senger ventet her. På kveldstid ble det pub-tur som etter en litt kaotisk start tilslutt ble en veldig hyggelig kveld i kjelleren på en koselig pub. Praten, og ikke minst latteren, satt løst når nordmenn fra 17 forskjellige steder i England, Wales og Skottland ble kjent. Det stod ikke på stemningen altså. Mens noen fortsatte ut i de små timer, dro andre hjem for å være uthvilt til lørdagens organisasjonskurs. 10466903_10152432759777816_1373876277_nEtter en stor og god frokost for de fleste, var det tid for den faglige delen denne helgen. Veldig imponerende at alle møtte opp, selv om sengene var svært fristende. Viktig informasjon om alt fra ANSA sentralt, til beredskap og ANSA UKs kommende arrangementer ble gitt. Styret snakket individuelt om sine roller og hva de gjør fra dag til dag med sine ANSA-verv. Sjømannskirkens studentprest Ingrid Ims holdt en flott foredrag om ‘Generasjon perfekt’ og fortalte videre om tilbudene som finnes for studenter i UK.

ANSA UKs neste store arrangement, Karrieredagen i London, den 15. november ble introdusert og dagens første to bedrifter, Google og Econa ble avslørt med brask og bram. Påmeldingen startet påfølgende et par dager etter.
Etter den faglige og seriøse delen av programmet ble ferdig, var det tid for Rebusløpet 2014. Inndelt i lag bar det rundt i Leeds med 10 oppgaver som skulle besvares så godt som mulig, ofte med lokalbefolkningens hjelp. En bonusutfordring ble også kreativt gjennomført av alle lag. Her skulle en brokkoli byttes i noe med høyere verdi. Av byttede gjenstander nevnes ølglass, bok om fotball, blomster, gresskar, kalkulator, øl og nøtter. Super innsats med andre ord, noe som gjorde at det ble svært jevnt når poeng skulle deles ut. IMG_2009Iherdig innsats på rebusløp, her ved Marks & Spencers aller første butikk 

Klokken 20 var det tid for middag, Yorkshire Stew – en selvfølge når man først er i Yorkshire. Alle var flott pyntet og så ut til å kose seg. Det ble, som obligatorisk ved ANSA UKs arrangementer, iherdig sunget sanger, ‘Kua’ blant annet, som hører med. Vinneren av rebusløpet ble annonsert, med godteri fra gamlelandet som premie. Etter et par timer til bords var det deilig å reise seg i det festen skulle fortsettes.

1901128_10152814717220030_2964108552743281121_n

En flott bukett nordmenn klare for fest, foran hotellet

Felles gange til nattklubben Chili & White ble en behagelig luftetur etter en stor middag. Med VIP-inngang til klubben var settingen perfekt for en videre fest, i kjent ANSA-stil. God drikke ble konsumert og dansegulvet var populært. Slik fortsatte det i mange timer. En verdig avslutning til flott helg! Noen fortsatte festen på hotellet med allsang til ‘Take on Me’ og Kaizers Orchestra-sanger, mens andre fant senga.

Helgen ble så avsluttet søndag, noen kom seg til frokost – ikke alle. Togturen hjem var nok ikke særlig fristende for mange, men hjem kom vi oss da etter hvert, slitene med fornøyde etter en intens, men morsom helg.