Gjesteblogg: HS#2 i Riga

ansa-riga-23Etter en travel sensommer og høst med besøk til ANSA-land over hele verden var det endelig på tide at vi i hovedstyret fikk se hverandre igjen i levende live. Selv om vi holder kontakten i tide og utide på diverse sosiale medier er det ingenting som kan måle seg med en helg sammen med denne gjengen. HS#2 (eller hovedstyremøte nummer 2 om du vil) arrangeres – i motsetning til de andre møtene – som regel i utlandet et sted. I år var vi så heldige å få samles hos Hanna i Riga, og fikk oppleve det som i år er Europas kulturby i friskt men fargerikt høstvær.

Helgen begynte på Rīga Stradiņš Universitet hvor vi hadde skype-samtaler med landsledere og et par utvalgsledere fra alle verdenshjørner. Suksesser og utfordringer hos de forskjellige ANSA-landene er viktig informasjon å få med seg, men mest av alt er det over middels hyggelig å få sagt hei (og vinket på kamera) til både nye og gamle ANSA-entusiaster. Vi var også så heldige å ha besøk av landsleder for ANSA Latvia, Marte Thorsø, og vi håper på å se enda flere landsledere på HS#3 i Oslo!

Lørdag var viet til mer politiske, økonomiske og organisatoriske tema, hvor blant annet utfallet av statsbudsjettet, og ANSAs nye nettsider og medlemsdatabase stod på dagsordenen. Vi feiret begge deler med bamsemums og alvorlige mengder kaffe.

Da det seriøse var overstått, pakket vi sakene og løp ut i høstværet for å oppleve gatene i gamlebyen, ledet av vår guide extraordinaire Hanna. Riga Central Market er (i følge Wikipedia) Europas største marked, og inneholdt alt man kunne ønske seg: ferske råvarer, hjemmestrikkede alt-mulig-rart, lokal øl, 1 kg-blokker med sjokolade og badekåper i falsk leopard-pels. Tur på markedet ble fulgt av en obligatorisk prøvesmaking av Riga Balzam (hostesaft de lokale drikker ved alle anledninger), før vi trakk inn i varmen for å nyte henholdsvis et glass øl eller karstvīns.

Helgen ble avsluttet med middag på hipster-restauranten Garage, etterfulgt av en natt med lite søvn og mye festivitas. Tenk om hver helg kunne være som en ANSA-helg!

ansa-riga-4ansa-riga-63 ansa-riga-5ansa-riga-46 ansa-riga-11 ansa-riga-20ansa-riga-29ansa-riga-39 ansa-riga-44ansa-riga-7 ansa-riga-72ansa-riga-81