Hvorfor du bør studere i Kina

the bund

Kina er et av de mest spennende stedene å bo akkurat nå.  Kina har i løpet av de to siste tiårene kanskje hatt den sterkeste økonomiske veksten verden noen gang har sett. Den økonomiske veksten de siste årene har vokst dobbelt så fort som den amerikanske, og nye beregninger fra Verdensbanken viser at Kinas økonomi kan bli verdens største allerede til neste år (om veksten fortsetter). Dette kommer til å påvirke Norge. For ikke å glemme at hvert fjerde menneske i verden faktisk bor i Kina. Norge trenger studenter med erfaring fra Kina. Både kulturforståelse og internasjonal businessforståelse kan være nøkkelen til nye, eventuelt bedre handelsavtaler og samarbeid. Ved å bo og studere i Kina får du et innblikk i kulturen på nært hold, lærer deg språket og forstår deres verdier og holdninger. Kina er viktig. Kina er på topp ti over Norges viktigste handelspartnere, og det er all grunn til å tro at det i fremtiden blir enda viktigere.

ANSA Kina jobber for å sikre norske studenters faglige, kulturelle, sosiale og økonomiske interesser. Med lokallag i Hong Kong, Beijing og Shanghai tilbyr ANSA Kina forskjellige  arrangementer som bidrar til at man holder kontakt med andre norske studenter på tvers av studier. Arrangementene kan være alt fra sosiale kvelder med quiz, faglig rettede arrangementer, eller arrangementer med fokus på næringslivet der du har en gylden mulighet til nettverksbygging. Det er utrolig spennende å ta del i utviklingen her nede ved å se, oppleve og forstå. Å studere i Kina er et av de beste valgene jeg har tatt. Det å se Kina med egne øyne kan ikke sammenlignes med det du leser i bøker eller ser på dokumentarer. Kulturen er veldig forskjellig fra vår vestlige kultur, og til tross for hvor klisje det høres ut, så er hver dag et eventyr.  Jeg er overbevist om at du kommer til å trives i Kina, og det er ikke uten grunn at mange studenter velger å bli igjen et eller flere år for å fortsette studiene sine her.

Hvis du lurer på å studere i Kina så skjekk gjerne ut vår nettside, Facebook, eller sende oss en mail på ansa.kina@ansa.no

Hilsen oss i landsstyret 🙂