Kanon Julebord i Madrid med ANSA Spania

5. – 7. Desember fylte en herlig gjeng studenter fra rundt om i Spania opp hostelrom i tre forskjellige hostel i Madrid. Det var nemlig duket for ANSA Spanias årlige Julebordhelg! I år gjennomførte vi dette helgen da grunnlovsvedtaket for Spanias nåværende grunnlov blir feiret, 6.desember.

Fredagen var tilreisedag og folk kom til ulike tider, noen på “morrakvisten” (styret), andre hadde gjort det til en langhelg og annkommet allerede torsdag (de heldige nok til å få undervisningsfri), mens de fleste kom litt utover dagen .Vi møttes uansett på kvelden alle sammen til en “casual” middags-date. Julesanger på G - ANSA SpaniaEtter alle hadde kost seg med mat, fant vi fram sanghefter med god norsk julemusikk av ypperste kvalitet, for virkelig å sette igang julefølelsen! “Musevisa”, “På Låven Sitter Nissen”, “Julekveldsvisa”, “Vi Tenner Våre Lykter”, og flere til. Ja selv enebærbusken fikk sin lystige trall ljomende gjennom rommet, enda godt vi hadde en litt avlukket kjeller for oss selv…! Vi fikk også tid til en julequiz innimellom den lystige julemusikken."Styret -1" ANSA Spanias JulebordhelgEttersom vår alles kjære økonomiansvarlig stod for quizen, måtte styret klare seg uten ham. Trass ekstrapong for beste gruppenavn(!) vant desverre ikke “Styret – 1” heder og ære for sin quizkunnskap denne kvelden. Det gjorde derimot gruppen med det rareste navnet, som selv noen av gruppens medlemmer nå har glemt, all ære til vinnerlaget skal uansett gis!

IMG_1332…Noen timer senere var de fleste veldig(!) klare for en tur ut og nyte den spanske hovedstadens natteliv!

Lørdagen var det planlagt med rebusløp klokken 13 for ivrige sjeler, vi kom alle fram fram til at de sjelene tok kvelden litt sent dagen før og lokket istedet med julegrøt, pepperkaker, norsk gløgg og “Flåklypa” på flatskjerm!Julebordhelg ANSA Spania - Monica BeederDSC_0042 DSC_0045 Mens vår eminente event ansvarlig stod for det meste av grøtlagingen i vår “studentovn” (microbølgeovnen), ordnet vår kjære landsleder (ikke avbildet) årets beste gløgg, som vår noe-mer-avslappede web-/og infoansvarlig, her nyter til det fulle! Vi fikk tilogmed en av hostellets andre gjester med på en smak gløgg og litt norsk filmtradisjon! (den noe eldre mannen til høyre i bildet –>)Julebordhelg ANSA Spania - Monica BeederSenere på dagen dro alle på seg finstasen og møtte opp på “La Vaca” for høytidelig fem-retters middag, som var vår hovedatraksjon, med god mat og drikke, godt selskap og gode samtaler!

Julebordhelg ANSA Spania - Monica BeederJulebordhelg ANSA Spania - Monica BeederEtter kaffe’n ga vi oss fatt ut i Madrids gater, og fant et koselig sted for noen glass, og fortsatte like-så-godt allsangen fra kvelden før. Deretter vandret vi videre til “Capital” hvor den partyklare gjengen fortsatte kalaset inn i de små timer, mens noen andre tok et litt mer avslappet nash.

Søndagen var det tid for hjemreise, igjen etter egenbestemt timeplan og solen skinte vagt på et herlig “påskekjørlig” Madrid da tog, fly eller leiebil ble brukt til hjemferden. Alle med nye gode minner fra en flott sammenkomst i den Spanske hovedstaden.

ANSA Løøv - Monica BeederNok et vellykket arrangement, “Vemos pronto chicos”

#ansalove

Web-/og Infoansvarlig Per Kristian

(Bilder: Monica Beeder, Per Kristian Haakenstad)