Skitur i Jasna

Også i år ble det arrangert skitur til Jasna, Slovakias største skianlegg. Som i fjor ble billettene revet bort så fort at nettsiden hang seg opp. Det var flere som ikke fikk billetter og for å få med flest mulig var det bare å hive seg på telefonen til Hotel Liptov for flere rom. Heldigvis var det plass til 130 skiglade studenter fra både Martin og Kosice 🙂

ansaj

Jasna skianlegg ligger i Nizke Tatry (de lave Tatra-fjellene) i nasjonalparken Napant. Til tross for navnet lave Tatra er det 46 km med løyper fordelt på 40 bakker. Her kan du kjøre en hel dag uten å bli lei! Det er også heiser for enhver smak ; t-kroker, stolheiser og gondoler.

Vi ble busset til hotellet fredag 20.02 og takk til Liptov som serverte middag til en sulten gjeng. Etter mat var det opp i Retro bar og møte gamle og nye venner fra Martin og Kosice. Og det ble nok noen øl for mange på noen og enhver til rytmene til Dj’en, for det var tynt befolket i frokostsalen lørdag morgen.ansaja

De aller ivrigste var i bakkene til det åpnet kl 10.00. Dessverre for de som kom litt senere til ski rental gikk det litt tid før alle fikk utstyr. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves! Det var strålende sol og god temperatur. Litt blåst, særlig på toppen, men i de fleste bakkene var det strålende.

Etter en lang dag i bakken var det mange slitne bein og kropper. Det var da ekstra godt at hotellet varmet opp stampen.

ansajasna

På kvelden var det selvfølgelig quiz! Gratulerer så mye til vinnerne 🙂 Hotellet hadde også ordnet så det ble reggae-konsert. Det så ut som de fleste storkoste seg der de danset og “digget” til musikken.

Etter en alt for kort helg bar det hjem igjen søndag. Tidligste bussen gikk 13.00 mens de aller ivrigste tok enda en dag i bakken og bussen tilbake kl 16.00. Mange trøtte fjes, men bare positive tilbakemeldinger!

ansajas

Tusen takk for turen og håper vi sees til neste år 🙂ansajasn