Statsbesøk til Australia

For et par uker siden var Kong Harald og Dronning Sonja på sitt første offisielle statsbesøk i Australia, hvor de bidro til å fremme norske økonomiske og næringspolitiske interesser. ANSA Australia sammen med leder og nestleder i ANSA Sydney var inviterte til ‘Norway and Australia: Partners in Antarctica and for Sustainable Oceans’, et seminar som ble holdt tirsdag morgen på Australian Maritime Museum. Her startet Kong Harald med å holde en tale om det australsk-norske samarbeidet i Antarktis.

Blant andre hadde Børge Brende og Elisabeth Røkke tatt turen fra Norge til Sydney. Elisabeth kom for å overbringe en sjekk på 3,8 millioner kroner på vegne av Aker BioMarine til det nyopprettede fondet ‘The Antarctic Wildlife Research Fund’.

Etter seminaret var det bare å skyndte seg til hostellet og hoppe rett i finstasen. ‘Reception’ på Royal Sydney Yacht Squadron ventet, hvor vi skulle møte Kongeparet, representanter fra ambassaden i Canberra og Sjømannskirken i Sydney, nordmenn boende i Australia og en hel del andre norske som hadde tatt turen helt fra Norge. Her ble vi servert canapéer og ulike drikkevarer mens vi ventet spent på Kongeparets ankomst.

Kong Harald og Dronning Sonja kunne neppe fått en finere entré da de ankom i båt fra Sydney Harbour.

Det var mange de skulle hilse på, men en liten prat med Kongeparet fikk vi – om hvor lenge vi skal være i Australia, hva vi studerer og hvordan vi nordmenn treffes her Down Under. Det var en stor ære å få treffe dem. Hvem hadde trodd at ved å dra så langt unna Norge som mulig, skulle vi få treffe det norske Kongeparet?

Etter Kongeparet hadde dratt videre, var det tid for en liten fotoseanse. Her står ANSA Australia (unntatt økonomiansvarlig Mathias, som dessverre ikke hadde mulighet til å komme) og leder og nestleder av ANSA Sydney sammen med statssekretær Dilek Ayhan.

ansa, australia, statsbesøk, sydney, yacht squadron, new south wales, national costume, bunad, ansa sydney, landsstyre, leder, nestleder, prosjektansvarlig, informasjonsansvarlig, statssekretær, staten, norge, norske stat, kong harald, dronning sonja

Her er ANSA Australias landsleder, Ragnhild, avfotografert i Rogalandsbunaden med det norske og australske flagget i bakgrunnen.

ansa, australia, statsbesøk, sydney, yacht squadron, new south wales, national costume, bunad, ansa sydney, landsstyre, leder, nestleder, prosjektansvarlig, informasjonsansvarlig, statssekretær, staten, norge, norske stat, kong harald, dronning sonja, ragnhild utne,