ANSA Sveits: Vinterleker Engelberg 2015

Helgen 12-15 mars ble de tradisjonsrike ANSA Sveits Vinterleker holdt i alpebyen Engelberg. Først nå har vel de fleste kommet seg til hektene og kan se tilbake på en helg med mye morro, fart og spenning! Studenter fra nær og fjern hadde tatt seg turen til hjertet av Sveits og ekstra stas var det med besøk fra president Madeleine og hovedstyremedlem Jakob.

gruppe

Deltakerne strømmet til hotell Bellevue hele torsdagen og de som var ekstra ivrige hadde allerede tatt seg en tur i bakkene før første møte på hotellets bar Yucatan samme kveld. Mange nye og gamle fjes møttes for å uformelt starte helgen!

hotell

Fredag morgen våknet alle til solstrålene som traff dem i fjeset og da var det bare å rusle ned til frokostbufféen, spise litt Birchermüsli og hit the slopes! De fleste tok seg turen helt opp til Titlis på 3020 moh, for deretter å kjøre enten off-piste eller følge løypene som snirkler seg rundt hele fjellet.

toppen

ski

gutta

Etter en bra start på skikjøringen var det tid for ølstafett. I år kom likestillingen (endelig) til Sveits og alle drakk 0.33 l øl, noe som gjorde stafetten både mer effektiv og hyggelig for vinnerne: Team St.Gallen! De vant overlegent over Svelgerne, Olsenbanden, Lederhosen, Baywatch, Bunny’s , Swiss Dicks og ikke minst Team Handikap.

ølsta

Etter enten en kort powernap eller powerhour, fortsatte festlighetene med felles middag og enda en tur ned på Yucatan. Der hadde landsbyen så smått blitt vant til nordmennenes dansing på bardisken eller allsang til Afterski med DJ Broiler. Det ble en lang natt for mange, men likevel klarte de fleste å komme seg opp lørdag morgen for helgens høydepunkt: Vinterlekene 2015!

champissablering

Sola strålte, champagnen fløt, stemningen var på topp og konkurranseinstinktet ble bare større og større. Det ble konkurrert i parallellslalåm og hopp, og det var mange gode deltakere i år! Mens vinnerne rykket nærmere og nærmere finalen, kunne taperne slappe av til afterski-musikk, diverse forfriskninger og KvikkLunsj.

lør2

lørd

gods

Etter gode prestasjoner og mye bra heiing fra sidelinjen ble dette årets førsteplasser:

Parallellslalåm:

Simen Helland og Kristence Voll

Hopp:

Erlend Morthen

Henrik Ruud og Kristence Voll får årets vandrepokaler og får dermed navnene sine inngravert på premier som føres videre år etter år.

start

final

President Madeleine i farta!
President Madeleine i farta!

Gratulerer masse til vinnerne, deltakerne og taperne!

heia

Dagen fortsatte med lunsj i solsteiken og det ble selvfølgelig også tid til litt après-ski; gledelig akkompagnert av en palme, Loreen, tyske schlagere og mye dansing både på bordene og «dansegulvet».

lunsj

snap

Snart var det tid for siste skikjøring ned til Engelberg by og klargjøring til lørdag kveld med bankettmiddag og premieutdeling på hotellets store spisesal. Årets bordbesettning ble bestemt av en kortstokk og «finn din partner», der mange nye og spennende parkombinasjoner sikret god stemning utover hele kvelden! Det ble delt ut masse heder, ære og premier til vinnerne og en flust med gode taler ble holdt. Alle koste seg til langt ut på natt, da kvelden fortsatte nede på Yucatan for de siste timene av helgens festligheter.

premie
Landsstyret og årets vinnere

Søndag kom og de som hadde litt ekstra energi rakk å ta noen runder i bakkene, mens de andre satt i sola på hotellets veranda og allerede mimret over hvor bra helgen hadde vært!

Vi i landsstyret vil gjerne gratulere alle deltakere for vel gjennomført og takke alle og enhver, inkludert hotellet, for å ha gjort ANSA Sveits Vinterleker 2015 til en så stor suksess!
En riktig stor takk til våre sponsorer også: Kistefos, Pecunia, Leth og Exentri – uten dere hadde ikke helgen vært det samme!

Tusen takk for i år og på gjensyn til neste år!

// Landsstyret ANSA Sveits