Internasjonal dag

Så sikkert som at våren kommer, feirer vi internasjonal dag ved veterinæruniversitetet i Budapest. Skolecampus blir fylt av bord med mat fra ulike nasjoner, en stor mengde øl og annen sterkere ”studentdrikk”, og over alt ser du gladfylte elever med ansiktsmalte fjes. I et samstemt kaos av feststemte elever og firbente skapninger, råder det utrolig god stemning.

7

8

Bilder: mye god mat å smake på

På de ulike bordene florerer det med ulik fingermat fra forskjellige land som frister. Sangria fra Spania, crêpe fra Frankrike og vafler fra Norge er en liten brøkdel av det man kan smake på. Den beryktede ”beer bongen”, med tilhørende trakt og slange, blir brukt til å utfordre studenter og spreke professorer til drikkekonkurranse.

2

Bilde: Årets “Bos major”

3

Bilde: Heiiende studenter

Ett av dagens høydepunkter, er konkurransene og galskapen som følger det å finne årets konge/dronning av skolen, også kalt ”bos major”. Til høylydt heiing blir de ulike lagene med hver sin hovedrepresentant utfordret til å gjennomføre ulike oppgaver som; å lage den lengst mulige rekken av sammenlenkede klær, finne ulike poster, og løse utfordringer som ”hvordan overtale en av skolens strengeste lærere til å stå på eksamen når det ser mørkt ut”.

4

1

11093523_10155391751875596_345912420_n

Bilder: full action i form av ulike oppgaver

På kvelden åpner dørene til skolens utested. Festglade ungdommer samles igjen på en av årets mest minnerike dager, for både studenter og lærere.

 

Av Tine Siren Strand, leder ANSA Veterinær