ANSA USA: LANDSMØTE 2015

13.-15. mars var det igjen duket for ANSA USA landsmøte. I år ble landsmøtet arrangert i (noe utradisjonelle) Mobile, Alabama. Mobile er en relativt liten by, men kan by på flotte historiske severdigheter, fantastisk mat og overaskende nok et yrende uteliv.

Siden Mobile ligger en kort kjøretur fra New Orleans var det mange som valgte å fly inn dit, leie bil og kjøre den siste lille biten til Mobile. Kystveien fra New Orleans til Mobile er en fantastisk strekning med lange sandstrender og store flotte Plantation Houses.

I underkant av 40 deltagere, Sosialrådgiver Hanne Refsdal og Studentprest Elisa Stokka hadde tatt turen fra både fjernt og nært for å delta på årets landsmøte. Fredag var det frivillig middag for de som ønsket, og rundt 20 stk. ble med for å spise på et av Alabamas beste BBQ restauranter.

Lørdag morgen var det bare for deltagerne å rusle ned i restauranten på hotellet å spise frokost før landsmøtet startet. Etter noen timer med ANSA på agendaen var det på tide med lunsj. Lunsj ble servert på en restaurant ikke langt fra hotellet hvor vi alle kunne nyte god mat og en pause ute i sola. Da møtet startet opp igjen var det duket for presentasjon om beredskap og ANSA spirit i regi av Hanne og Elisa. Møtet ble avsluttet med valg, hvor det var stor konkurranse om plassene, men til slutt kunne vi gratulere det nye styret bestående av landsleder Trine Nyheim, nestleder Jakob Bertelsen, økonomiansvarlig Lene Matsen og informasjonsansvarlig Celine Kleivdal.

Etter møtet hadde alle fritid til å gjøre det de selv ønsket. Noen brukte denne tiden til å kose seg i bassenget og boblebadet på hotelltaket, mens andre valgte å utforske byen.

Middag ble servert på et Oyster House, noe som er en spesialitet i sørstatene. I år ble tradisjonen med quiz under middagen igjen innført og vinnerne av quizen kunne stikke av med deilig sjokolade fra Norge!! Etter middagen valgte de fleste å feire St. Patrick’s Day på en av de mange barene, og noen av oss gikk på utendørskonsert med gamle slagere som blant annet “Sweet Home Alabama.”

Søndag var det dessverre på tide å reise hjem. Mange måtte reise grytidlig, ettersom de hadde 20(!) timers kjøretur foran seg tilbake til New York og Minneapolis. Vi har virkelig dedikerte medlemmer i USA!

Tusen takk til alle som deltok og masse lykke til til det nye styret!